banner6

Arsası olan yaşadı?

Ülke genelinde yayın yapan bir gazetenin kullandığı manşetlerden birisi bu şekildeydi;"Burada arsası olan yaşadı?. Haberin içerisine baktığımızda Ağustos ayında hizmete girmesi beklenen İstanbul - İzmir otoyolunun etkisiyle Karacabey ilçesinde arsa fiyatlarının uçacağı haber verilmekteydi.

İş Dünyası 01.07.2019, 21:00 01.07.2019, 21:00
Arsası olan yaşadı?
Ülke genelinde yayın yapan bir gazetenin kullandığı manşetlerden birisi bu şekildeydi;"Burada arsası olan yaşadı?. Haberin içerisine baktığımızda Ağustos ayında hizmete girmesi beklenen İstanbul - İzmir otoyolunun etkisiyle Karacabey ilçesinde arsa fiyatlarının uçacağı haber verilmekteydi. Otoyolla birlikte yeni yatırımlar geleceği, tarımsal ürünlerin hızlı bir şekilde pazarlara ulaştırılacağı iddiası paylaşılmaktaydı.
Otoyolla ilgili daha önce gündeme getirdiğimiz bazı hususları yeniden kaleme almak durumundayız. Bu hizmetin hayırlı olmasını diliyoruz. Problemli olan finansman yönteminin vatandaşa büyük yükler getirmemesini diliyoruz.
Adı üzerinde bu otoyol İstanbul ve İzmir'i birbirine bağlamak amacıyla yapılıyor, bu akstaki tüm iller bu şekilde yakınlaşacak. Otoyolun İzmir'den Akhisar'a, İstanbul' dan Bursa' ya olan etapları hizmete girmiş durumda. Otoyolla İstanbul'dan Bursa'ya gelirken şehre girmeden önce bir ücretlendirme söz konusu. Doğru uygulama.
İzmir'den Akhisar'a gelirken, Bornova'dan Kemalpaşa'ya kadar ki ulaşım ücretlendirilmiyor. Doğru uygulama. Çünkü bu uygulamayla İzmir kent içi trafiği bedellendirilmiyor.
Peki, Bursa çıkışından TEKNOSAB yada Karacabey'e bağlantı ücretlendirilecek mi? Evet.
Bursa Karacabey'e doğru büyüyor. Yerel yönetim sadece sanayiyi değil, planlamaya çalıştığı uydukentle şehri Karacabey'e taşımaya hazırlanıyor.
Ancak kurulmakta olan bu yeni Bursa merkeze ulaşımına ket vuruluyor. İzmir daha önce Çeşme otoyolunda gişeleri Güzelbahçe kavşağından sonrasına nasıl kaldırdıysa, İzmir - İstanbul otoyolunda ücretlendirmeyi Kemalpaşa ilçesi sonrasına kaydırabilmiştir.
Bu nasıl olmuştur? Anladığımız İzmirlinin hakkını koruyan birilerinin olduğudur.
Gazete manşetleriyle ranta dikkatleri çekerken, neleri kaybettiğimizi anlatmaya çalıştık. Bursa bu kadar mı sahipsiz?

Sayı: 1206 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51