banner34

banner50

banner6

Yeni iş merkezi cenneti; Fomara

Yeni iş merkezi cenneti; Fomara

İNCELEME 19.06.2006, 21:00 19.06.2006, 21:00
Yeni iş merkezi cenneti; Fomara
Yeni iş merkezi cenneti; Fomara
Konumuyla birçok sektörün işyeri tercihinde birinci sıradaki Fomara, bu alanda etkinliğini artırıyor. Eğitim, finans, menkul kıymetler ağırlıklı işyeri yapısı, Fomarada sağlık ve turizm için fırsatlar sunuyor.
Son dönemde Bursa'nın 'iş merkezi' haline gelen Fomara'nın yıldızı, yerel idarelerin projeleri ve özel sektörün talebi doğrultusunda her geçen gün parlamaya devam ediyor. Önceki yıllarda dershane ve finans sektörü başta olmak üzere değişik iş kollarından birçok firmanın rağbet ettiği Fomara, inşaattaki hareketlenmeye paralel alışveriş merkezi ile sağlık ve turizm sektörünün de ilgisi çekiyor.
Kentin merkezi oldu
Bursaray istasyonunun hemen yanında, kentin ana arterleri olan Altıparmak ve Heykel'e yakınlığının avantajını iyi kullanarak insanlara ferah ortamlarda çalışma imkanı sunan Fomara'daki iş merkezlerine olan talep, yeni merkezlerin yapımını da gündeme getirdi.
Bölgede inşaa ettiği dört iş merkezine yakında bir yenisini daha ilave edecek olan Burçin İnşaat, Fomara'nın yıldızının parlamasında çok büyük bir etken olarak göze çarpıyor.
Hastane ve için uygun
11 bin metrekare alan üzerine 14 kat olarak inşaa edilen yeni iş merkezinin dershane, bölge müdürlükleri, acenteler, poliklinikler, finans, menkul değerler ve mali müşavir büroları için ideal olduğunu kaydeden Burçin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, "Zemin ile bir ve ikinci katlar banka şubesi, tekstil ve beyaz eşya mağazası ile marketler için uygun. Bina ayrıca her yönüyle hastane ve otel olmaya müsait. Şu ana kadar uluslararası iki hastane ile yine uluslararası üç otelden bu yönde teklifler aldık" dedi.
'Kentsel ivme kazandıracak
Fevzi Çakmak, Haşim İşcan ve Gazcılar'ın ortasında kalan Doğanbey, Kiremitçi, Kırcaali ve Tayakadın mahallelerinin, Osmangazi Belediyesi öncülüğünde TOKİ işbirliğiyle yürütülecek proje ile 2-3 yıl gibi sonra müthiş bir konut merkezi haline geleceğini dile getiren Şahin, söz konusu mahallelerin şehrin merkezinde Bursa'nın en değerli konutları olacağını öne sürdü. Şahin, "Bursaray merkez istasyonunun hemen yanındaki Fomara, son dönemde dershane ve finans gibi sektörler için cazibe merkezi oldu.
Bölge, Altıparmak, Heykel ve Kapalıçarşı'ya çok yakın mesafede olup şehrin doğusunu batısına, kuzeyini güneyine bağlayan Fevzi Çakmak ve Haşim İşcan gibi iki önemli bulvar arasında kalıyor.
Yukarıda bahsettiğim mahallelerdeki 'kentsel dönüşüm projesi' de tamamlandığında burası Bursa'da TOKİ'nin en iyi semti olacak" diye konuştu.
Gayrimenkul doğru yatırım
İnşaat sektöründe yaşanan canlılığı da değerlendiren Naci Şahin bunu, 'deprem ve krizlerle 5-6 yıldır biriken talebe' ve 'uygun banka kredileri'ne bağlıyor. Sektöre bu nedenlerden dolayı son dönemde aşırı yüklenme olduğunu kaydeden Şahin, "İnsanlar konut açığını giderirken, banka faizlerinin düşük olması ve dövizin prim yapmayışı da yatırımları gayrimenkule yöneltti. Bence bu, çok doğru bir tercih" dedi.
Dikkat edilecek hususlar...
İnşaat sektörünü, 'konut, fabrika, iş merkezi, yol, köprü ve baraj yapımı' olarak sınıflandıran Naci Şahin, emlak alacak vatandaşlara, 'arsa ve proje seçimi ile inşaat kalitesine ve inşaat şirketinin dürüstlüğüne' önem vermelerini tavsiye etti.
Şahin, "Vatandaş emlak alımında bu 4 hususa dikkat ederse başarılı bir alışveriş yapmış olur" diye konuştu.
2008'de normale döner
İnşaat sektörünün bu yıl, 2005'e göre daha iyi olduğunun altını çizen Şahin, bankaların, konut ve işyeri kredilerini uygun faiz oranı ve vadelerle verdiğini anımsattı. "Mortgage ile birlikte inşaat sektörü daha iyi olacak" diyen Şahin, "Fakat 2007'de konut ihtiyacı azalacak, hatta doyuma ulaşacak. 2008'de ise sektörümüz normal seyrine girmiş olacak" dedi.

Sayı: 528 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51