banner6

Mobilya sektörünü ihracat kurtardı

Mobilya sektörünü ihracat kurtardı

İNCELEME 14.10.2019, 21:00 14.10.2019, 21:00
Mobilya sektörünü ihracat kurtardı
Elif Didem DANACIOĞLU

"MODEF EXPO 2019", hem modern hemde klasik tasarım temalarına ait benzersiz örnekleri ziyaretçilerine geniş seçeneklerle sundu. İTSO ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl'ün mobilyanın başkenti olma sorumluluğunu yerine getirdiğini ve birinci amaçlarının ihracat ayağını geliştirmek ve büyütmek olduğunun altını çizdi.
Türkiye'nin bu yılın ocak-eylül dönemindeki mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 10 artışla 4 milyar dolara yaklaşması, yıl sonunda yeni bir rekorun geleceğinin sinyalini verdi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Uludağ İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenen bilgilere göre sektör geçen yılı 2017'ye göre yüzde 12,8 artışla 5 milyar 14 milyon 613 bin dolarlık ihracata ulaşıp tüm zamanlarını rekorunu kırarak kapattı.
İstanbul, Bursa ve Kayseri başta olmak üzere pek çok kentte hazırlanan mobilya ve orman ürünleri, dünyanın dört bir yanında beğeniyle kullanılırken, yılın 9 ayında 207 ülke, serbest bölge ve özerk bölgeye ihracat yapıldı. Sektör ihracatı bu dönemde geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 10 artarak 3 milyar 995 milyon 921 bin dolara ulaştı. Sektörün yılın 9 ayında yakaladığı bu başarı yeni rekor için mobilya sanayicisini umutlandırdı. Mobilya sektörü aynı performansı yılın kalan 3 ayında da sürdürebilirse yeni bir rekora imza atacak. Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü, ocak-eylül döneminde en fazla ihracatı Irak'a gerçekleştirdi. Sektörün önemli pazarlarından İngiltere'ye ihracatta yüzde 6,05 azalış görüldü. ABD'ye ihracatını yüzde 55 artıran sektörün bu ülkeye dış satımı 66 milyon 541 bin dolardan 103 milyon 395 bin dolara yükseldi. Ocak-eylül döneminde Almanya, Gürcistan ve Suudi Arabistan'a da 100 milyon doların üzerinde ihracat yapıldı.
KDV indirimi ile beraber mobilya sektörü yeni bir yatırım iştahına taşındı. Türkiye mobilya sektörünün yanı sıra dünya mobilya sektörüne de değer katan İnegöllü mobilya üreticileri dış pazarlarda da çok daha etkili olacaklarının altını çizdi. Mobilya sektörü adına hedef büyüten mobilyacılar, alternatif pazarlarda yer almaya çalıştıklarını ifade etti. Mobilya üreticileri, hammadde maliyetlerinden dolayı sıkıntı yaşadıklarına değindiler. Mobilya üreticileri olumsuz piyasa koşullarının altını çizdi.

ÇİLEK
1996 yılında % 100 aile şirketi olarak kurulan Çilek, 5 kıta, 71 ülkede 500'ü aşkın mevcut satış noktasını, gelecek 5 yıl içinde 1.000'in üzerine çıkarmayı hedefliyor. Bebek, çocuk ve genç odaları ile aksesuarlar tasarlıyor, üretiyor ve tüm dünyada satış ağını oluşturuyor.


UĞURDAĞ
İlham veren tasarımlarla karşımıza çıkan Uğurdağ, yemek ve yatak odası, duvar ünitesi ve oturma gruplarıyla fuarda boy gösterdi.

ALBELLO
Müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak, ekonomik büyüme kararlılığına inanmak, değişime açık olmak ve konusunda en iyisi olmaya dair inanç ve hevesle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Albello Mobilya Koltuk, tecrübesiyle, kaliteli malzeme, el sanatı ve hassas makineleşme ile yapmış olduğu ürünleri sunuyor.

SELİMOĞLU
Üretimini yaptığı klasik ve modern koltuk takımlarını müşterilerine en yüksek kalite seviyesinde sunan, sürekli gelişimi ilke edinen Selimoğlu, istihdam sağlayarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktır.

OKAN
"Herhangi bir ürünü ortaya çıkaran insanlar, eğer kendileri memnun değillerse o ürünü kullanacak kişileri memnun etmeleri de mümkün değildir diyen Okan Mobilya, uzun yılların tecrübesi göstermiştir ki müşteri memnuniyetinin temelinde öncelikle "ürünü kullanacak kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması ilkesinin olduğunun altını çizdi.

IDEALHOME
Üretimine modern tesislerde başlayan, 15 ülkeye ihracat yaptığını ve uzun süreden beri mobilya sektöründe hizmet verdiğini ifade eden idealhome, hergeçen gün hedeflerini yükselen üretim kalitesi ile birlikte dayanıklı üretim - çevreci üretim hassasiyeti ve mutlak müşteri memnuniyeti ilkeleri ile beraber daha ileriye ulaşmak için çalıştığını vurguladı.


LİDYA
"Hayalden Gerçeğe felsefesi ve sloganı ile üretim yapmaya başlayan Lidya Mobilya, tüketicilerin beklentileri doğrultusunda ürünler tasarlayarak pazara sunmuş ve bunun sonucunda sektörünün bilinen ve tercih edilen markası olarak yerini almış.

VANİTTİ
Kendi evinizde görmek isteyeceğiniz tüm ürün koleksiyonlarıyla müşterileriyle buluşan Vanitti, başarılı stratejileriyle aranan isim oldu.

AYHAN COLLECTION
Kalite, farklılık, rahatlık ve tartışmasız tasarım ile hayal ettiğiniz bütün keyifli anlar için müşterisiyle buluştuğunu ifade eden Ayhan Aksesuar, gerek dünyadaki trendleri takip ederek, gerekse kendi tasarım ekibi ve mimari kadrosu ile kendini müşterilerinin yerine koyarak en iyi ve sürdürülebilir hizmeti vermeye çalıştığının altını çizdi.

İDOL
"Mutluluğun başlangıç noktası sahip olduğunuz andır diyen İdol Mobilya, her tasarımın bir hikayesi olduğunu vurguladı. Kaliteden ödün vermeyen firma, üretim tesisini bu standartlarda inşa etti.

ADA AVANTGARDE
Tasarımlarına yansıttığı mükemmeliyetçilik ilkesini, üretim ile harmanlayarak yaşanılan mekanlar için kaliteli mobilyalar üreten firma, şık ürünler üretmeye devam ediyor.

ERAY
Üretimini yaptığı tüm ürünlerinde müşterilerine en yüksek kalite seviyesinde sunan, sürekli gelişimi ilke edinen Eray, üretim ve istihdam sağlayarak ekonomiye katkıda bulunmaktır.

MUZAFFER PREMİUM
Modern ve farklı tarzıyla ürettiği modelleri, beğeni seviyesi yüksek tüketici grupları ile buluşturduğunu ifade eden Muzaffer Mobilya, son teknoloji üretim bantlarında, hem ahşap hem de hazır malzeme kullanarak ürettiği ürünleri sunuyor.

GÖZDE
Kurulduğu günden itibaren koltuk üretimi yapan şirket; modern ve avangart koltuk üretimine devam etmektedir. Firmanın değişmez prensipleri daima kalite, hizmet, zamanında teslim ve uygun fiyat olmuştur.


LIVELLO
Livello Home Collection, aylık 2000 takım üretim yapan firmanın hedefi ileriki yıllarda bu üretim rakamını temeli sağlam bir şekilde 2 katına çıkarmaktır.

BELLA WİSTA
2010 yılında Türkiye'nin ilk sadece duvar üniteleri odaklı üretim tesisini kurarak yarattığı Bella Wista markasıyla yerli & yabancı yüzlerce kurumsal satış noktası, binlerce ev ve işyerine ürünleri ulaştı.

ROFA
Modern ve farklı tarzıyla ürettiği modelleri, beğeni seviyesi yüksek tüketici grupları ile buluşturan Rofa Mobilya, özgün vizyonuyla tüm pazarlarda müşterileriyle buluşuyor.

SEÇKİN MOBİLYA
Modern ve avangard tasarımları bir araya getiren firma, hizmet kalitesini mükemmel servis ile devam ettirmektedir. Birçok ülkeye ihracaat yapmaktadır.

MOBİANT
Teknolojik gelişmelere paralel olarak gelişen MOBİANT HOME COLLECTION çağın son teknoloji makine ve techizatı, toplam kalite sistemi ile teknolojisini güncelleyerek ve yenileyerek günümüze taşıdı.

WESSE
Wesse, son teknoloji makineleriyle dünya standartlarında çalışıyor. Ürünleri modern yaşamın gereklerine cevap verecek şekilde maksimum özenle, birinci kalite ham maddelerden üretilmektedir.

YILMAZ SÜNGER
Yatırımlarına ara vermeden devam eden Yılmaz Sünger, hizmet kalitesini mükemmel servis hizmetleriyle devam ettirmektedir. Mobilya sektörüne uygun ürünler tasarlamakta ve sunulmaktadır.

EWODA
Teknoloji ve yönetim bilimlerindeki en son gelişmeleri kullanarak daima yüksek kalite standartlarında gelişen mobilya sektörüne uygun ürünler tasarlamakta ve müşterilerine sunulmaktadır. Doğaya ve çevreye saygılı fonksiyonel tasarımlarıyla ön plandadır.

HOMESSE
Yüksek kalitede tasarım merkezli konseptler üretirken hayatın içinde olan fonksiyonel ve ergonomik kavramları içinde barındıran bir anlayış içinde kalan firma, salon oturma grupları konusunda moda kavramından uzak stil sahibi ürünlerden konseptini oluşturdu.


LIV'S
"Mobilya'da moda,yenilikler diyen LIV'S Home Design, 20 yılı aşkın süredir "İdolart markası ile üst düzey ürünler sunuyor. Sunumlarındaki kaliteyi, konforu, özgünlüğü arttırarak "LIV'S HOME DESIGN markası ile hizmetlerine devam eden firma, başlangıç noktasından bugüne kadar olan her süreçte, mutlu müşteri heyecanını tazelemeye devam ediyor.

ROLL
Kaliteli malzeme seçimini, estetik uyumu ve sağlamlık özelliklerini bir araya getirerek sunduğu koleksiyonlar tüketiciler tarafından beğeniyle kabul görmektedir. Yapmış olduğu yeniliklerle firma sektöre olumlu katkılar sağlamaya devam etmektedir.

SEMBOL
Koltuk üretim alanında hizmet veren, ürün ve mekan tasarlayan, çözümler üreten, ara süreçleri değerlendiren ve süreçler içerisinde farklı disiplinleri yöneten firma, ortak platform oluşturmak anlayışı çerçevesinde faaliyetlerine kalsik - avangarde koltuk alanında devam etmektedir.

ELEGANCİA
En fonksiyonel, en güvenli, en yeni ve modern tasarımları sunmak ve her zaman her yerde standart olmak misyonuyla hareket eden firma, modern ve kaliteli tasarımları, maksimum müşteri memnuniyeti ile birleştiren bir marka olma vizyonunda ilerlemeye devam ediyor.

MOY'S
Teknolojik üretim anlayışıyla kalite standartlarına uygun kaliteli ham madde ve standartlaşmış materyaller ile birlikte modern tasarım yatak odaları ve yemek odaları üreten firma, yerli ve yabancı müşterilerine bir çok ülkenin mobilya pazarında markası ile hizmet vermektedir.

İSİL
1992 yılından bu yana ürettiği her mobilyada sanatın ve ustalığın zirvesinde giderek sektörde oluşan yeni trendlere önemli katkılar sağlayan firma, ileri teknolojileri kullanarak, ürettiği klasik avangarde stilindeki mobilyalar ile estetik ve özgün mekânlar oluşturma imkanı vermektedir.

ÇİŞA SALOTTİ
Ahşap ve modern tasarımlarıyla firma, estetik uyumu ve sağlamlık özelliklerini bir araya getirerek sunduğu koleksiyonlar beğenilmektedir.

OTTİMO
Teknoloji bilimlerindeki en son gelişmeleri kullanarak daima yüksek kalite standartlarında gelişen mobilya sektörüne uygun ürünler tasarlamakta.


ALLEGRO
Allegro, en kaliteli malzemeyi yüksek üretim teknolojisi makinalarıyla özenle işleyerek her yıl günümüz ekonomik şartlarına uygun yatak, yemek ve ünite tasarımlarını sektöre yön veren mühendis ve mimarlarıyla üretmektedir. Mobilyada kalite ve hız vazgeçilmez unsurlardır.

İBERBA
Kalite kavramı en önemli ve vazgeçilmez prensibi olan firmanın, birinci sınıf malzemeleri özenle seçtiği renk ve kumaşlarla buluşturarak oluşturduğu konforlu, dayanıklı ve estetik tasarımlar ile standart kaliteyi yaşam alanlarına taşıyor.

AYHAN SEHPA
İnegöl'de küçük bir atölyede kurulan Ayhan Sehpa günümüze kadar kalitesini ve şıklığını koruyabilen nadir firmalardandır. Aile şirketi olan Ayhan Sehpa tamamiyle müşteri odaklı hizmet vermektedir. Yarım asırlık tecrübesiyle günümüzde İnegöl Mobilyası'nın öncüsü olmuştur.

SEDİ
Ar - Ge departmanı ile sektördeki modern tasarım ve gelişmeleri takip ederek odak noktası olan model ve tasarımlarını trend marjini içinde en iyiye ulaşmaktır.Standart ürünleri yanında, müşterilerinin isteklerine göre de özel tasarımlar sağlayabilmektedir.

İNFAVORİ
Modern makine parkuru ile hem ahşap hemde hazır malzeme kullanrak ürettiği ürünleri müşterilerinin beğenisine sunuyor. İNFAVORİ özgün ve yenilikçi vizyonuyla kendine yakışan ve ayrıcalıklı duruşunu Türkiye ve dünya pazarında sürdürmeye devam ediyor.

SUDE
Firma üstün kalite anlayışı ile ilerlemektedir. Günümüz teknolojisi ile üretim yapan Sude Collection, ana malzemelerini özenle seçmekte ve insan sağlığına zarar vermemektedir. Farklı fiyat seçenekleri ve tasarım zenginliği içeren standart ürünlerin yanı sıra, yeniliği ön planda tutuyor.

TARIK KARACA
"Karaca Mobilyaadı altında İnegöl'de mobilya üretimine başlayan firma, el işçiliğiyle her geçen gün daha iyisini üretme mantalitesiyle, ürettiği mobilyalarla müşterilerinin beğenisini kazanmış ve her geçen gün kendisini geliştirerek üretim hayatına devam etmiştir.

EVİDENT
Tasarım zenginliği içeren standart ürünlerin yanı sıra, yeniliği ön planda tutan engin tecrübeli bakış açısıyla firma faaliyetlerini sürdürmektedir.

Sayı: 1220 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51