banner34

banner50

banner6

İleri teknoloji gövde gösterisi yaptı

Elif Didem DANACIOĞLU Metal İşleme Teknolojileri, Saç İşleme Teknolojileri ve Otomasyon fuarlarını tek çatı altında buluşturan BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, robot kollardan 3 boyutlu yazıcı ve tarayıcılara, fiber lazer optik kesim makinesinden CNC tezgâhlara kadar son teknoloji inovasyon ürünleri ile ziyaretçileriyle buluştu. BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, Tüyap Bursa Fuarcılık A.

İNCELEME 02.12.2019, 22:00 02.12.2019, 22:00
İleri teknoloji gövde gösterisi yaptı
Elif Didem DANACIOĞLU


Metal İşleme Teknolojileri, Saç İşleme Teknolojileri ve Otomasyon fuarlarını tek çatı altında buluşturan BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, robot kollardan 3 boyutlu yazıcı ve tarayıcılara, fiber lazer optik kesim makinesinden CNC tezgâhlara kadar son teknoloji inovasyon ürünleri ile ziyaretçileriyle buluştu.

BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve BTSO tarafından, Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğinde, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile düzenlendi. Türkiye'de yapılan fuarlar içerisinde imalatçının ve yerli makine üreticinin en fazla BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları'nda olduğuna dikkat çeken Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, " Fuara katılan firmaların yüzde 80'i imalatçı. Bu özelliği ile imalatçılar için çok önemli bir platform. 21 ülkeden 372 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla 3 Fuarı tek çatı altında birleştiren organizasyon ile beraber 65 ülkeden 40 binden fazla profesyonel ziyaretçi ve 1 milyar TL'lik ticaret hacmi hedefliyoruz. Ayrıca fuarlarımız ile birlikte yurt dışından 470 kişilik bir alım heyetini ülkemizde getirirken 270 civarı online kayıt yaptıran misafirlerimizle yaklaşık 700 kişi firmalarımızla 2'li iş görüşmleri yapıyor dedi.
"1'NCİLİĞE YÜKSELMESİ MAKİNE
İMALATI SEKTÖRÜNE BAĞLIDIR
Makina İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Gencer, "İhracatımızın amiral gemisi otomotiv sektörü üretimi Bursa'da başlamış ve dünya çapında yer edinmiştir. Yine ilk organize sanayi bölgeside burada kurulmuştur.Ülkemizin küresel ekonomide 1'nciliğe yükselmesi makine imalatı sektörüne bağlıdır. Bu anlamda sektörümüz 2030 yılına kadar ihracatta kilogram fiyatını makine üretiminin imalat sanayisindeki payını bugünkü seviyesinde 2.5 katına çıkarmayı hedefliyor. Aynı dönemde makine imalatının ihracat içindeki payını yüzde 9'dan yüzden 15 seviyelerine çıkarmak temel hedef olarak belirlenmiştir. Devletimizde 11. Kalkınma planı, ivme finansman programı, ihracat ana planı, teknoloji odaklı sanayi hamlesi gibi bu hedefler için önemli kararlar almıştır. Türkiye olarak kısa sürede çok sayıda dünya markası çıkarmak zorundayız. İş yapma kültürümüzü geliştirerek başarabiliriz dedi.

"DÜNYA MARKASI HALİNE
GETİREN SANAYİCİLERİMİZ VAR
Bursa Sanayisi Bursa'nın otomotiv sektöründe sanayisi ve yan sanayisi ile sadece ülkemizde değil dünyada da önde geldiğinin altını çizen Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, "Şuan burada Ar-ge ve inovasyondan ödün vermeden katma değerlerini üretimde dünya markası haline getiren sanayicilerimiz var. Her biri ülke ihracatına katkı sağlarken Bursa sanayisininde en canlı örnekleri. Sanayiden bahsedilince Bursa'nın marka değeri tartışılamaz.TİAD olarak gelişime öncelik verip sektörümüzü ileriye taşıyacağına inandığımız fuarları her zaman desteklemeye devam edeceğiz dedi.


AHMET ÖZKAYAN – ERMAKSAN
"Bursa fuarında yenilikçi teknolojilerimizi, lazer teknolojilerini ve yeni modern lazerlerimizi sergiledik. Makine sektörü ileri teknoloji noktasında firmalarımız Ar-Ge merkezlerinde teknolojiyi geliştirmeye çalışıyorlar ve milli üretim çalışmaları devam ediyor. Ayrıca makineleri ileri teknoloji ile buluşturmaz ve geliştirmezsek firmalarımız rekabetten düşeceğini biliyor. Makineler teknoloji ile birlikte sürekli gelişiyor, yazılım ve otomasyon sistemleri artıyor. Endüstri 4.0 özellikle makinelerde daha çok kullanılıyor. Ermaksan olarak tüm makinelerimizi endüstri 4.0 ile donattık. Sektörde ileri teknoloji noktasında sürekli iyileştirme var.


AKYAPAK
"Metal bükme, delme, kesme makineleri ve kaynak çözümleri ile sektörünün öncülerinden Akyapak Makine, fuarda Kombine Delik Delme ve Oksijen/Plazma Kesim Makinesi ADOP ile ziyaretçilerin ilgisini çekti.  Akyapak üstün üretim teknolojileri oxy-plazma kesim makinesinde de en iyi sonuçların elde edilmesini sağlıyor.

ŞAHİNLER
"Şahinler Makina, 60 yıldan uzun bir süredir Silindir Kıvırma Makinaları, Profil ve Boru Kıvırma Makinaları, Hidrolik Kombine Makasalar ve Zımbalar, Sac İşleme Makinaları, Hidrolik Presler, Bombe Makinaları ve Presleri üretimi yapmaktadır.

DURMAZLAR
"Durmazlar saç işleme makinaları üretimi alanında faaliyet gösteren son teknolojiyle donatılmış geniş üretim parkuru ile küresel bir üreticidir. Durmazların makinaları bugün bütün dünyada Durma markasıyla sunulmaktadır.


BAYKAL
"Dünya pazarında Türk makine sektörünü temsil eden öncü bir kuruluş olan Baykal Makine; müşteri beklentilerini tam olarak karşılayan ürünler ve hizmetler üretiyor. Sac işleme makineleri sektöründe yüksek müşteri memnuniyeti ile çözüm odaklı üretim ve hizmet anlayışını benimsemiş, pazara sunduğu ileri teknolojili ürünleri ile anılan bir dünya markası.

NUKON
"Fiber lazer, plazma, su jeti, CNC alevli kesim makineleri, yükleme-boşaltma sistemleri gibi makine ve ekipmanlar geliştirilerek sanayinin hizmetine sunulmuştur.


NAİL EKERİ – ISITAN
"Isıtan, saç metal işleme makineleri ile fuarda yerini aldı. Firmamız yenilikçi teknolojileriyle Ar-Ge ve endüstri 4.0'a yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Makinelerimizle endüstri 4.0'a uyumlu hareket ediyoruz.


CAN MENGÜÇ – ELS LİFT
"Dikey personel yükseltici platform, VM10-J ve Makaslı platform ürünlerimiz özellikle fuarda dikkat çekenler arasındaydı. Ürünlerimiz daha fazla avantaj sunuyor. Dünya otonom makineler üzerinde ilerliyor. Özellikle hibrit teknolojisi ön planda. Daha fazla iş güvenliği unsurları makinelere adapte ediliyor. Teknoloji daha az personel ve daha az maliyete yoğunlaşmış durumda. Teknolojinin bir sınırı yok.


METEHAN ÖZDEN - LOYALMAK
"CNC Plazma ve oksi kesim makinaları ile birlikte saç işleme makinalarının üretimini yapan saygın ve tanınmış bir firmadır. Teknolojik gelişmeleri yakında takip etmesi sayesinde donanımlı mühendis ve teknisyenleri ile birlikte Metal İşleme Endüstrisine uygun maliyetli teknolojik ürünler sunar. İleri teknolojide hassasiyet daha fazla artıyor. İşlenen ürünlerin kontrol mekanizmalarının hassasiyetleri ön planda, kaliteli malzemeler üretimi artıyor. Otomasyonsuz bir makine düşünülemez.


OSMAN İĞREK – İĞREK MAKİNA
"Fuarda takım tezgahlarımızla ön plandaydık. İleri teknolojiye uyumlu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sektör yenilikçi teknolojileriyle ilerlemeye devam ediyor. Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor.


UMUR ÇEKİÇ – KOZANLI
"Firmamız, lineer hareket teknolojisinde makina imalatçılarına proje desteği vermeyi amaç edinmiştir. Makine imalatçılarına destek veriyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız ile; seri imalat kapasitemizi arttırarak, yurt içi ve yurt dışında CNC tezgah imalatçılarının önemli bir tedarikçisi olmaya devam ediyoruz.


İLKER ACAR – YAVUZLAR MAKİNA
"Güç Aktarma Sistemleri ve makine imalatı ara mamülleri ile ön plandayız. İleri teknolojiyi ürünlerimizde işlemeye devam ediyoruz.

SİNAN GÜNİSTER - SURFENCE
"Bağlantı elemanları konusunda global patentimiz var. 6 ülkeye satış yapıyoruz. İş güvenliği ve ileri teknolojiye yönelik ekipmanlarımız çalışıyor.

SİNEM KURTİŞ – KRT ENDÜSTRİYEL
"Endüstriyel ekipmanlara yönelik çalışmalar yapıyoruz.Üretim sahası olabilen her yerde çalışabilen ürünlerimiz var. İş güvenliğini ön plana çıkarıyoruz. Bayilik sistemi ile çalışıyoruz.


CEREN OĞUL – DEĞİŞİM MOTOR
"Elektrik motorları ve redüktör konusunda hizmet veriyoruz. İleri teknoloji de motor üretimi çok ileri seviyede. Türkiye'de ileri teknolojili ve endüstri 4.0'a uyumlu makineler üretiliyor, çok ciddi yatırımlar yapılıyor.

SERDAR IŞIKLAR - SETKOM
"Pistonlu ve vidalı kompresör ve hava kurutuları ile fuarda yer aldık. Gelişim süreci devam ediyor, enerji verimliliğinde ön plana çıkıyoruz. Enerji verimliliği yüksek motorlar ve pahalı olan enerji hava sarfiyatını daha ekonomik hale getirmeye çalışıyoruz.

SERDAR OKTA - İLERİ TEKNİK
"İleri teknoloji ile donatılmış otomatik ve daire kesim makineleri üretiyoruz. Otomasyon sistemleri ve akıllı makinalar ön planda.

Sayı: 1227 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51