banner6

EVTEKS FUARI'NA BÜYÜK İLGİ

EVTEKS FUARI'NA BÜYÜK İLGİ

İNCELEME 26.05.2014, 21:00 26.05.2014, 21:00
EVTEKS FUARI'NA BÜYÜK İLGİ
EVTEKS FUARI'NA BÜYÜK İLGİ
TETSİAD ve CNR Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen dünyanın en büyük ikinci, Türkiyenin ise en büyük ev tekstil fuarı olan "EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı 20. kez kaplarını açtı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi ve sektörün önde gelen iş adamlarının da katıldığı açılışa ilgi büyüktü.
TETSİAD ve CNR Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen, dünyanın ikinci Türkiyenin en büyük ev tekstili fuarı "EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı bugün kapılarını açtı. TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık ve CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Eremin ev sahipliği yaptığı fuarda, açılış konuşmasını kendi de tekstilci olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptı. Bu yıl bine yakın firmanın katılımcı olduğu, 60.000 metrekare net alanda kurulan ve ev tekstiline dair her türlü ürünün yer aldığı EVTEKS Fuarı, Türk ekonomisi için de büyük katkı sağlayacak. Yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak EVTEKS Fuarı, 21-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında CNR Expo Yeşilköyde ziyarete açık olacak.

"Fuarımız bu yıl sektöre 1,5 Milyar Dolar İhracat Desteği Sağlayacak
Fuarın ev sahibi olarak konuşmasını yapan TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık şu şekilde konuştu; "Bugün dünyanın ikinci büyük ev tekstili fuarı konumundayız. Dünya çapında yankılar uyandıran Evteks Fuarının bu yıl sektöre 1,5 milyar Dolarlık ihracat desteği sağlamasını bekliyoruz. Şu anda 60 bin metrekarede gerçekleşen fuarı, 39 bini yabancı olmak üzere yaklaşık 120 bin kişi ziyaret ediyor. Çağdaş ve daha büyük bir fuar alanına kavuştuğumuz zaman, liderlik iddiamızı daha da güçlendireceğiz. Tüm katılımcı firmalara güzel bir fuar geçirmelerini diliyorum.

"80li yıllarda Türk Tekstilinin Bu Günlere Geleceğini Hayal Edemezdik
TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık ardından sözü alan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptığı konuşmada, kendisinin de ev tekstili sektöründe faaliyet gösterdiğini, uzun yıllar EVTEKS fuarına katılarak bu heyecanı yaşadığını dile getirdi. Tekstil markasının başına artık eşinin geçtiğini esprili bir dille ifade eden Bakan Zeybekçi, konuşmasının devamında; yıllar önce gittikleri dünyanın en büyük ev tekstili fuarı, Heimtextilde Türk ev tekstili sanayisinin bugünlere geleceğini tahmin edemediklerini, 80li yıllarda fuarı dolaştıkları sırada Türkiyenin bu teknolojiye ulaşmasının çok zor olduğunu düşünürken bugün Heimtextil fuarında en çok ziyaret edilen stantların Türk stantları olduğunu aktardı. Bugün katılımcı sayısının 1000e yaklaştığı EVTEKS fuarının, 800 Türk firma ve 200 yabancı sanayiciye ulaştığı bilgisini verdi. Konuşmasını, Türk ekonomisinin gösterdiği gelişim ve gelecek hedeflerine değinerek bitiren Bakan Zeybekçi, tüm katılımcı firmalara hayırlı fuarlar ve bol kazançlar diledi.
Evteks Alım Heyeti Programı Organizasyonun alım heyeti ülkelerini Almanya, ABD, Angola, Azerbaycan, Belarus, Brezilya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Danimarka, Fas, Fransa, Gana, Güney Kore, Hindistan, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kenya, Libya, Meksika, Nijerya, Polonya, Portekiz, Rusya, Şili, Tanzanya ve Tunus oluşturuyor. Almanya, Azerbaycan, Belarus, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Fransa, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Polonya, Portekiz ve Rusya'dan basın mensupları da UİB (Uludağ İhracatçı Birlikleri) organizasyonuyla heyet bazında fuarı ziyaret edecekler.
2015 İlkbahar-Yaz trendleri Evtekste
Ev tekstilinde 2015 İlkbahar-Yaz trendlerinin belirleneceği Evteks Fuarının sektöre 1,5 milyar Dolarlık ihracat hacmi yaratması bekleniyor. Yerli ve yabancı 2 bin 500 markanın katılım göstereceği fuarın yabancı markalarından bazıları Vigano Spa, Enzo Degli Angiuoni Spa, Manifattura Tessile, Di Nole M.T. Spa, Mario Cavelli, Venesto, D Decor ve Dicitex Furnishings ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Çin, Fas, Fransa, Hollanda, Hindistan, İngiltere, İspanya, İtalya, İran ve Rusya Evteks Fuarı'nın katılımcı ülkeleri arasında yer alıyor.

Fuar Hakkında;
EVTEKS katılımcı firma sayısı: 2007-2013 yılları arasında 5.016 katılımcı firma / 20 yılda 15 bin katılımcı firma (tahmini)
EVTEKS yerli ziyaretçi sayısı: 2007-2013 yılları arasında 630.000 ziyaretçi / 20 yılda 2 milyon yurt içi ziyaretçi (tahmini)
EVTEKS  yabancı ziyaretçi sayısı: 2007-2013 yılları arasında 90 bin yabancı ziyaretçi / 20 yılda 205.000 yabancı ziyaretçi (tahmini)
EVTEKS Fuarında Stant Açan Katılımcı Ülkeler:  İspanya, İtalya, Almanya, Danimarka, Yunanistan, ABD, Belçika, Fransa, Avusturya, İngiltere, Kanada, Hollanda, Hindistan, İsrail, Güney Kore, Suriye, Güney Afrika, Meksika, Japonya, İrlanda, Norveç, Polonya, Mısır, Lübnan, Moldova, Suudi Arabistan, Pakistan, İran, İsviçre, KKTC, Birleşik Arap Emirlikleri, Portekiz, Çin, Tayvan, Fas.
EVTEKS 2014 yılı ihracat hedefi: Fuarın sektör ihracatına 1.5 milyar hacim yaratması bekleniyor.
20 yıllık EVTEKS ihracat rakamı: 2007-2013 yılları arasında sektör ihracatına 10,5 milyar dolar katkı / 20 yılda 20 milyar doları aşan ihracat potansiyeli
EVTEKS ortalama metre kare alanı:  2 milyon  metrekarelik toplam fuar alanı (20 yılın tahmini toplamı)
Ayrıntılı Bilgi ve İletişim için;
Zeynep Duru
Marka Yönetmeni

İDTM A3 blok Kat 15 No 448 Yeşilköy/İST.
Tel: 0212 465 37 28 Fax: 0212 465 08 44
Gsm: 0538 891 2155
www.aristoiletisim.com

Sayı: 942 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51