banner6

BUSİAD Yenileşim Ödülleri çoşku yarattı

Elif Didem DANACIOĞLU 2013 yılından beri her iki yılda bir verilen Yenileşim Ödülü'nün bu yılki sahibi Leoni Kablo oldu. Ayrıca kategori ödüllerine 4 firma layık görülürken, iki firmaya mansiyon bir firmaya da katılım belgesi mansiyon verildi.

İNCELEME 09.12.2019, 22:00 09.12.2019, 22:00
BUSİAD Yenileşim Ödülleri çoşku yarattı
Elif Didem DANACIOĞLU

2013 yılından beri her iki yılda bir verilen Yenileşim Ödülü'nün bu yılki sahibi Leoni Kablo oldu. Ayrıca kategori ödüllerine 4 firma layık görülürken, iki firmaya mansiyon bir firmaya da katılım belgesi mansiyon verildi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği'nin bu yıl 4.'sünü düzenlediği Bursa Yenileşim Ödülü Bursa'da faaliyet gösteren kurumların yenileşim süreçlerini içselleştirmelerine ve yenileşimi yönetebilmelerine destek olmayı amaçlayan ödül süreci düzenlenen törenle sona erdi.
Büyük Ödülü (4.Yenileşim Ödülü) Leoni Kablo ve Tek. San. Tic. Ltd. Şti. aldı. Kategori Ödülleri ise şu firmalardan oluştu: Bilgi, İşbirlikleri, Kaynak Yönetimi - Teracity Yazılım Teknolojileri Ltd.Şti., Çalışan Yönetimi - Aktaş Holding, Liderlik Ödülü- Limak Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş., Süreç Yönetimi- Natura Gıda San. ve Tic. A.Ş., Mansiyon-Uludağ İçecek Türk A.Ş., Mansiyon-Çedfem Mühendislik Hizmetleri Ltd. Şti. ve Katılım Belgesi- Artı & Artı Teknoloji Hizmetleri AŞ.

" YARINA YOLCULUK
Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu tarafından düzenlenen ve bu yıl " Yarına Yolculuk temasıyla düzenlenen 10. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu'nun açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, "BUSİAD olarak en önemli görevlerimizden biri, öncelikle üyelerimizi ve Bursa iş dünyasını gelişmelerden haberdar etmek dedi. İş dünyası olarak üretim konusunda üstlerine düşeni yaptıklarını ifade eden Türkay, şunları kaydetti: "Ama hedeflerimizin gerisindeyiz. Hedefe ulaşmak için karar vericilerin, bizlerin iş yapabilmesini kolaylaştırmak amacıyla alt yapıyı, çağımızın gerektirdiği düzeylere getirmesi gerekir. Zaten bunlar da bir devletin asli görevleri arasındadır. Bunlar, eğitim, hukuk, özgürlük, iletişim altyapısı gibi konulardır. Kalkınmakta olan ülkemizde, bu yolun mal ve hizmet üretmekten geçtiğini vurgulamamız gerekir. Bursa'mız bu konuda, 18 sanayi bölgesi ile en üst düzeyde üstüne düşeni yapmaya çalışıyor. Tabii bu üretimi yaparken, sürüden ayrılıp, yani uluslararası rekabet baskısından sıyrılıp, yenilikçi ürünler geliştirmek ve karlılığımızı arttırmak için yollar bulmalıyız. Yüzelliyi aşkın Ar-Ge ve Tasarım Merkezi ile de Bursa bu konuda da ön sıralardaki yerini almıştır. İş insanları olarak bizler, yukarıda bahsettiklerime ulaşmak için çok çalışıyoruz. Bu konuda kendimizi kanıtladığımıza inanıyorum.

"KÜLTÜR ŞART...
Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun ilk bölümünde Serdar Kuzuloğlu bir sunum gerçekleştirdi. Kuzuloğlu, konuşmasına "derdim bana derman imiş alıntısı ile başladı. Kuzuloğlu, "Her şey yolunda gitsin istiyoruz. Böyle olunca yenilikçilik ve yaratıcılık doğmuyor. Yokluktan, kıtlıktan ve çaresizlikten doğuyor. Her şey çok yolundaysa bir yerlerde sorun var demektir diye konuştu. Kuzuloğlu, oldukça hareketli geçen sunumunda farklı örnekleri kronolojik olarak aktardıktan sonra, dönüşüm herzaman zorlu anlara denk geldiğini ifade etti. Kuzuloğlu sunumunu şöyle tamamladı: "Geleceğe dair çıkarımlar yaparken fütürizm yapılır. Dünyanın ikinci zengin insanı Jeff Bezos, "ben 10 yıl sonra neyin değişeceğine bakarak değil, neyin değişmeyeceğine bakarak başarımı kazandım diyor. Ne kadar geriye bakarsanız o kadar geleceği görebiliyorsunuz. Çin kağıdı, pusulayı, barutu icat etmiş. Ama niye yapmış, havai fişek yapmışlar. Batı ne yapmış, fikrini, felsefesini yaymış. Kültürü farklı. Yani yenilikçilik yaratıcılıkta mesele kültür. Eğer kültür varsa tüm imkansızlık içinde oluyor. Bütün mesele bu kültüre sahip olmakta. Niyet ettiğimiz şeylerle ilgili problem, amaçlarımıza ulaşmak için kullandığımız araçlarla ilgili. Yarım anlaşılanlar kültürün, yarım yaşananlar hayatın düşmanıdır.

"TÜRKİYE'NİN ARTILARI EKSİLERİ...
Sempozyumun ikinci bölümünde ise Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş konuştu. Prof. Dr. Demirtaş, ekonomilerin en büyük sorununun bütçe açığı olduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. "Bütçe açığının olduğu yerde sorun eksik olmaz. Şirketlerde de devletlerde de bütçe açığı büyük problemdir. Ailelerde de aynı şekilde sorun diyen Demirtaş, sorunun çözümüne ilişkin farklı yöntemlerin yanlışlarını da aktardı. Prof. Dr. Demirtaş, Türkiye'nin ülke risk primlerinde sondan altıncı sırada olduğunu da ifade ederek, şunları söyledi:"Türkiye'nin kötü yönleri neler? Özel sektör borcu yüksek. Cari açık, enflasyon, hukuk sistemi ve eğitim sistemi. İyi özellikleri neler? Genç nüfus, iş gücüne katılım oranının yüksek olması, bölge ülkeleri arasında Türkiye kadar dinamik başka bir ülke yok. Lokasyon çok iyi, kamu borcu düşük. Peki çözüm ne İyileri geliştir, kötüleri değiştir.Çin-ABD ticaret savaşında kısa vadede kazananın ABD olacağını da kaydeden Demirtaş, Trump'ın aslında bir ticaret savaşı yapmadığını yapıyormuş gibi göründüğünü de kaydetti. Ekonomilerin kısa süreli değerlendirilmemesi gerektiğini de kaydeden Demirtaş, uzun vadeli bakıldığında yukarı doğru gidişin görülebileceğini de dile getirdi. Demirtaş, blockchain'in bir devrim olduğunu ve geri dönüşün de mümkün olmadığını söyledi. 

Sayı: 1228 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51