banner6

18.01.2021, 20:08

Hayatın kolay olması gerekmez, yaşanmaya değer olsun yeter…

Yeni bir yıla girdiğimizde artık etkileri tüm dünyayı etkisi altına alan, belirsiz süreli ve hayatı durdurma noktasına getiren başka olaylar yaşanmasın istiyoruz. İstemekle olmuyor; yaşam tarzımız, bilerek yaptıklarımız ve yapmadıklarımızın sonuçları olumlu ya da olumsuz bir şekilde bize geri dönüyor. Olumsuzların etkisi daha derin izler bırakabiliyor ve travmalara sebep olabiliyor.
Teknolojik gelişmelerin etkisiyle çok hızlı bir değişim ve gelişim sürecine tanıklık ediyoruz. Önceki duruma bile uyum gösteremeyenlerin çoğu bu gelişmelere ayak uyduramayıp; yerine göre isyan edip, izleyip, bazen de mağdur olarak hayatlarına devam ediyorlar. Bir kısmımız uyum sağlıyor ve oyunun içerisinde kalmaya devam ediyor. Eğitimli ve genç olanlar ise; genellikle geçmişten habersiz de olsa gidişata yön veriyorlar. Günümüzle geleceğimiz arasındaki en önemli bağlantı HIZ olmaya başladı. Değişimlerin HIZ’ı geleceği daha çabuk getiriyor, iyi sonuçlar için iyi şeyler yapmamız gerekiyor.
Dünya üzerindeki gelir dağılımına, insanları yaşam kalitelerine, zenginlik ve mahrumiyetlerine baktığımızda ne yazık ki iyi bir denge görmüyoruz. Herkes, öncelikle kendisi ve ailesi için çaba harcıyor ve onların yaşamının kalanını sorunsuz geçirmesini hedefliyor.
Öte yandan sadece gününü kurtarmaya çalışan da çok insan var. Bazıları hayatını bu şekilde mücadele ederek yaşayacak, istediği mutlu sonu görenler olsa da hedefine ulaşamayanlar çoğunlukta olacak. Bu mücadelenin içerisinde olan toplulukların mutluluk oranları varlıklı olanlara göre daha yüksek. Çünkü, onlar sahada başardıkları her şeyin tadını alıyorlar, başaramadıkları için de ayakta kalmak zorunda olduklarını biliyorlar.
Çoğumuz için hayat hiç kolay değil, her şeye rağmen hayatı yaşanır kılmaya devam etmeliyiz. Geriye baktığımızda yaşadıklarımızla ve yaptıklarımızla hem avunmalı hem de gurur duymalıyız, ileriye ise her zaman umutla bakıp mücadelemizi sürdürmeye devam etmeliyiz.
Her bireyin hayatın gidişatına etki etme gücü olduğunu unutmayalım. Hayatı tek değil birlikte yaşayacağız, geleceğe giden yolda bazen bakış açımızı, bazen alışkanlıklarımızı, bazen yaşam tarzımızı bazen de kimlerle yol yürüyeceğimizi değiştirmemiz gerekecek. Bu yolda hızımıza dikkat edelim.
İyi yolculuklar…
Saygılarımla
Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51