banner6

Tarihi yapılar önemlidir

Tarihi yapılar önemlidir Mevcut yönetimin Bursa'da yaptığı en yerinde çalışma, tarihi yapıların yeniden kazandırılmasıdır. Çoğumuzun günlük yaşantısında hissetmediği bu hizmetler bizce çok önemli.

Gündem 15.05.2006, 21:00 15.05.2006, 21:00
Tarihi yapılar önemlidir
Tarihi yapılar önemlidir
Mevcut yönetimin Bursa'da yaptığı en yerinde çalışma, tarihi yapıların yeniden kazandırılmasıdır.
Çoğumuzun günlük yaşantısında hissetmediği bu hizmetler bizce çok önemli.
Ancak toplum olarak yol yapım, çevre düzenlemesi hatta su deposu yapım işlerine daha fazla ilgi göstermekteyiz. Nedeni, genelde tarihi yapıları merak eden bireyler olmamamızdır. İleri giderek eski yapılar yerine yenilerini tercih ettiğimiz bile iddia edilebilir. Hakim görüş, bu binaların onarılması ve bakımı için çok masraf gerektiği ve herhangi bir getirisinin de olmadığıdır. Günümüzde bu eserlerin nerelerde, nasıl bulunduğu hayretle seyretmekteyiz. Geri kazanılmaya çalışılan yapıların bir kısmı çöplük halindedir.
Bursa'yı markalaştırmak istiyoruz. Markalaşmaya giden en önemli adım şehrin tarihine sahip çıkmasıdır. Diğer yandan Bursa'nın mevcut tarihi eserlerinin önemi aslında ulusal boyuttadır. Bu sebeple, bölgesel kaynak ve projelerden daha çok ulusal imkanlar ve perspektiflerin devreye sokulması gerekmektedir.
Tarihi yapılara sahip çıkılması sadece Bursalıya tarihini ve şehrin güzelliğini geri getirmeyecektir. Aynı zamanda Bursa'ya uluslararası düzeyde pazarlayabileceği bir ürün sunacaktır. Uzun zamandır Bursa'nın yeteri kadar turizm geliri elde edemediğinden şikayet edilmektedir. Bursa'nın turizm alanında en rahat satabileceği şey kuşkusuz tarihidir. Turizmcilerin tarih için gelen turisti, kum-güneş turistine tercih ettiğini bilmekteyiz.
Bu noktadan itibaren başlayan çalışmaların daha yoğun bir şekilde halka anlatılması ve desteğin artırılması gerekmektedir. Yapılması düşünülen projelerin envanterinin çıkarılarak, işin mali portesi hemşehrilerle paylaşılmalıdır.
En hızlı sonucun alınabilmesi için gerekenler ortaya konmalıdır. Bu noktada merkezi idareden destek arayışına girilmeli, hatta özel sektörle sponsorluk anlaşmaları devreye sokulmalıdır.
Yazımıza başlarken bu hizmetin önemini vurgulamıştık, şimdi de hizmeti gerçekleştirenleri tebrik ediyoruz.

Sayı: 523 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51