banner6

Peki yerine ne yapılmalı?

Peki yerine ne yapılmalı? Hatırlayacağınız üzere, Atatürk Stadyumu'nun yenilenmesi gündeme geldiğinde bir yazı kaleme almıştık. Kısaca, stadyumun şehir merkezinden çıkarılmasının yararlı olacağını savunmuş ve söz konusu işler için B.

Gündem 20.11.2006, 22:00 20.11.2006, 22:00
Peki yerine ne yapılmalı?
Peki yerine ne yapılmalı?
Hatırlayacağınız üzere, Atatürk Stadyumu'nun yenilenmesi gündeme geldiğinde bir yazı kaleme almıştık. Kısaca, stadyumun şehir merkezinden çıkarılmasının yararlı olacağını savunmuş ve söz konusu işler için B.T.S.O.'nun imkanlarının kullanılmaması taraftarı olduğumuzu duyurmuştuk.
Bugüne geldiğimizde yenileme projesinden ve B.T.S.O.'nun kaynaklarından vazgeçildiği görülmektedir. Bursa'nın yeni stadyumu şehrin dışında yapılacak, peki Atatürk Stadyumu'nun mevcut yeri ne olacak?
"Stadın yıkılması daha doğru olacaktır" başlıklı yazımızda bu soruya cevap aramış ve stadyumdan geriye kalacak alanın, Kültürpak'a dahil edilmesi ya da kente nefes aldırabilecek bir yapılaşmaya gidilmesi gerektiğini belirtmiştik.
Bazı kaygılar
Basına yansıyan haberler bu noktada bazı kaygılara neden olmaktadır. İdare'nin bu projede Ankara Örneğini" değil Kayseri Örneğini tercih ettiği anlaşılmaktadır. Mevcut yönetim, Kayseri Belediyesi'nin izlediği yol ve kişilerle bu önemli çalışmayı gerçekleştirme eğilimindedir. Atatürk Stadyumu'nun imar durumu değiştirilerek yükleniciye alış-veriş merkezleri, otel v.b. inşa etmesi imkanı sağlanarak kaynak probleminin çözülmesi hedeflenmektedir.
Bu çözümün şehir merkezine yeni nüfus yükü getireceği ve hatta kentin ciğeri olan Kültürpark'tan nefes alınmasını dahi engelleyeceği açıktır.
Stadın şehir dışına çıkarılmasının hiçbir anlamı kalmayacaktır.
Kültürparkla bütünleşen yaşama alanı
Diğer taraftan kaynak sağlamak amaçlı olarak sahanın kullanılması doğaldır. Burada yapılaşmaya yeraltında izin verilmesi sağlanarak Kültürpark'la bütünleşen bir yaşama alanı yaratılmalıdır. Ancak bu seçenekte, trafiğe önemli yük getirmeyecek bir kompleksin yapımı söz konusu olabilir.
Bizce İdare, sözü edilen projede halkla bilgi paylaşımına gitmelidir.
Nasıl bir imar uygulaması yapılacağına kentlilerle birlikte karar verilmesi durumunda, proje kesintisiz yürütülebilecektir. Aksi halde, Bursa'ya zaman kaybettirici tartışmalı süreçlerin yaşanması muhtemeldir.
Kısa bir gelecek içerisinde kentte en çok konuşulacak konu Stadyum Projesi olacaktır. Kazanılacak sahaya ne yapılacağıyla ilgili herkesin söyleyecek sözü olmalıdır.

Sayı: 550 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51