banner6

Mesleki eğitimde Ar-Ge hamlesi

Mesleki eğitimde üretim kapasitesini fikri mülkiyete yönlendirmek için 21 ilde 40 Ar-Ge merkezi kuran Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu merkezlere 10 milyon TL başlangıç desteği sağlayacak. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, mesleki eğitimde üretim kapasitesini fikri mülkiyete yönlendirmek için 21 ilde 40 Ar-Ge merkezi kurulduğunu anımsattı.

Gündem 09.11.2020, 20:56 09.11.2020, 20:56
Mesleki eğitimde Ar-Ge hamlesi
Mesleki eğitimde üretim kapasitesini fikri mülkiyete yönlendirmek için 21 ilde 40 Ar-Ge merkezi kuran Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu merkezlere 10 milyon TL başlangıç desteği sağlayacak.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, mesleki eğitimde üretim kapasitesini fikri mülkiyete yönlendirmek için 21 ilde 40 Ar-Ge merkezi kurulduğunu anımsattı. Özer, söz konusu 21 ilin milli eğitim müdürü ve 40 Ar-Ge merkezi yöneticisinin katılımıyla merkezlerdeki mevcut durum ve atılacak adımları değerlendirdikleri bir toplantı yaptıklarını söyledi.
Toplantıya Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varım Numanoğlu ve daire başkanlarının da katıldığını aktaran Özer, kurulan Ar-Ge merkezlerinin mesleki eğitimde fikri mülkiyet kültürünün yaygınlaşması için atılan çok önemli bir adım olduğunu belirtti.
Bu merkezlerde patent, faydalı model, tasarım ve marka üretim ve tesciline odaklanıldığını ifade eden Özer, şöyle devam etti:
“Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz bünyesinde sürecin koordinasyonunu yapan Fikri Mülkiyet Ofisini kurduk. Bu birim mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumlarımızda fikri mülkiyet çalışmalarını koordine ediyor. Yaptığımız toplantıda Ar-Ge merkezlerimizin mevcut durumunu ve 2021 yılı hedeflerini hep birlikte değerlendirdik. Ar-Ge merkezlerimize başlangıç desteği olarak 10 milyon TL destek sağladık.”

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51