banner34

banner50

banner6

Bursa Türkiyeye hayat veriyor

Bursa Türkiyeye hayat veriyor Ulusal basında çıkan bir habere göre Bursa organ bağışında açık ara önde. Bursa'dan yapılan bağışlar neredeyse tüm illerin toplamından fazla.

Gündem 21.08.2006, 21:00 21.08.2006, 21:00
Bursa Türkiyeye hayat veriyor
Bursa Türkiyeye hayat veriyor
Ulusal basında çıkan bir habere göre Bursa organ bağışında açık ara önde. Bursa'dan yapılan bağışlar neredeyse tüm illerin toplamından fazla. Biz Bursalılar için gurur duyulacak bir durum bu. Neden yerel basın böylesine özel haberleri gerektiği şekilde kullanmaz? Yerel basında özgün haberciliğin son yıllarda yok olma aşamasında olduğunun bir kanıtıdır bu görüntü.
Birkaç defa yazmıştık, Bursalı'nın gurur duyacağı çok şey mevcuttur. Kimi tarihinden, kimi coğrafyasından gururlanabilir. Tabiidir ki, çok az il hem deniz hem göl hem de dağa sahiptir.
Diğer taraftan Osmanlı'nın başkenti olacaksın ve dünyanın her tarafında bilinen sanat yapılarının mirasçısı olacaksın. Gurur duyulması sırası sonra şehrin insanlarına ve onların eserlerine gelmiştir. Sanayideki lider konum, spor ve sanat alanında ülke boyutundaki katkılar, yine Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarının bu şehirde oluşması, ülkenin önemli devlet adamlarını çıkarmış olması her biri ayrı bir gurur kaynağı olmuştur.
Bugünden itibaren bu listenin başına organ bağışı şampiyonluğunu konması gerekmektedir. Bursa'ya yeni bir görev düştüğünü kabul etmeliyiz. Organ bağışındaki liderliğini tüm Türkiye'ye duyurmalı ve bunun gururunu yaşayarak diğer tüm şehirleri bu alanda rekabete sokmalıdır. Bu tarihe kadar her konuda Bursa'dan başlayan akım Türkiye'ye yayılmıştır. Alın eğitim kurumlarını, alın sanayileşme sürecini ve ülke siyasetine verdiği yönü.
Artık insanlık için daha hayırlı olan bu konuda Türkiye'yi bir noktaya getirmek gerekmektedir. Bursa'nın bu alanda belirgin bir fark yaratması, ülkemizin organ bağışındaki içler acısı durumuna çare olamamaktadır.
Geçtiğimiz zaman diliminde Bursa'yı sevdiğini söyleyen kişilerin billboardlarda fotoğraflarını gördük. Bursa'da yaşayan her kişinin Bursa'yı sevmesi doğaldır. Diyoruz ki; Bursa reklamları Bursalılar yerine Bursa dışındaki billboardlara yapıştırılsa, üzerlerinde organ bağışı alan ailelerin fotoğrafı ve "Bursa'yı seviyoruz, çünkü Bursa Türkiye'ye hayat veriyor" ifadesi yazılsa.
Bursa önemli bir şehirdir, gurur duyulacak çok şeyi barındırmaktadır.

Sayı: 537 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51