banner34

banner50

banner6

'Yeni destekler de lazım

"Yeni destekler de lazım

Gündem 06.04.2020, 21:00 06.04.2020, 21:00
'Yeni destekler de lazım
Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında turizm sektörü geliyor. Bu anlamda sorumluluk alan TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker ve TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, sektörle ile ilgili çözüm önerilerini iletmek, meslektaşlarının sesi olmak ve merak edilenleri cevaplamak adına online basın toplantısı düzenledi.
Ürün depolaması olmayan, ürün hazırlamaya 6 ay öncesinden başlayan ve 6 ay sonrasına ürün satan Seyahat Acentalarının yaklaşık 1 yılını kaybettiğini hatırlatan Eker, şunları söyledi: "Uçuşlar durdurulmuş, Umre programları iptal edilmiştir. Bu nedenle, virüsten en çok etkilenen sektörlerin başında turizm sektörü ve seyahat acenteciliği gelmektedir. Bu sorundan da ders alarak, daha güçlenerek çıkacağız. Bu yılın ikinci yarısında kısmen iyileşme olur, fakat gelecek birkaç yıl içinde bu açığı kapatacağız. Biz bu süreçte ‘Tatilinizden vazgeçmeyin, erteleyin' diyoruz. Bu kampanyamıza desteğinizi bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan desteklere de teşekkür eden Eker, "Kısa süreli çalışma desteği, üyelerimizin faydalanacağı önemli bir destektir. Bu destek nedeniyle teşekkür ederiz. Fakat muhtasar ve SGK ödemesi erteleme desteği, üyelerimiz açısından yeterli gelmemektedir. Çünkü hiç iş olmayan bir ortamda erteleme çözüm olmamaktadır. Kredi desteği de aynı şekilde üyelerimizin beklentisini karşılamamaktadır. İş olmadığı bir dönemde kredinin geri ödemesini yapmak, birde faiz farkı ödemek mümkün görünmemektedir şeklinde konuştu.
TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu da, dünyanın büyük bir değişimden geçtiğini, büyük değişimlerin de yaratıcı sonuçlar ve yeni fırsatlar da doğurabileceğine dikkat çekti. Koronavirüs krizinin tüm dünyanın hazırlıksız yakalandığı bir kriz olduğunu ifade eden Saraçoğlu, "Bizim gözlemlediğimiz farklı turizm modelleri ön plana çıkacak. İç turizmde bir canlanma bekliyoruz. İnsanlar yine de ihtiyatlı olacaklardır elbette ama burada Bursa'mızın turizm potansiyelinin önemi öne çıkıyor. Türkiye'nin en çok harcama yapan illeri olan İstanbul Ankara İzmir gibi yerlerden kültür turizmi anlamında ciddi yerli turistler bekliyoruz yıl içerisinde diye konuştu.

Sayı: 1245 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51