banner6

Yatırımda teşvik farkı

Yatırımda teşvik farkı

Gündem 05.06.2006, 21:00 05.06.2006, 21:00
Yatırımda teşvik farkı
Yatırımda teşvik farkı
Teşvik kapsamındaki Adıyaman'da gerçekleştirdiği yatırımın yüzde 20 maliyet avantajı yarattığını söyleyen sanayici Şahap Aktaş, bölgede "çok fazla avantaj olduğunu kaydetti.
Bursalı sanayicilerin 'teşvik' isyanı sürerken, bu kapsamda yer alan Adıyaman'a yaptığı yatırımla bölge halkının gözdesi haline gelen otomotiv yan sanayinin öncü grubu Aktaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, "Bu yatırım bana en az yüzde 18-20 maliyet avantajı yaratmakla birlikte rekabet gücü de kazandırdı" dedi.
Aktaş, başta Adıyaman olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin son dönemde bütün yatırımcılara çok önemli avantajlar sağladığına da dikkat çekti.
İki gün Bursa'yı gezdiler
Çeşitli kurum ve kuruluşlarla temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen ve Adıyaman Valisi Halil Işık'ın liderlik ettiği 45 kişilik işadamı heyeti, bölgelerine yatırım yapmaları için Bursalı sanayicileri davet etti.
Teşvikli il Adıyaman'da sanayiciler için elektrikten işçilik ücretlerine ve arsa fiyatlarına kadar çok önemli avantajlar sunulduğuna işaret eden Adıyamanlı yetkililer, kardeş ticaret-sanayi odaları BTSO ile kardeş organize sanayi bölgeleri DOSAB'da da birtakım incelemelerde bulundu. DOSAB Başkanı Ertuğrul Kaplan, konuk heyete BEGEV ile arıtma tesisini gezdirdi.

Sayı: 526 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51