banner34

banner50

banner6

Uludağ OSB'den Sanal Tekstil Fuarı

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tekstil sektöründe bir ilk olan Sanal Tekstil Fuarı’nı açtı. 2-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar hakkında konuşan Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, “Fiziki fuarlara alternatif olan sanal fuar, maliyet olarak düşük ve yüksek erişim olanağı açısından birçok anlamda avantaj sağlamaktadır” dedi.

Gündem 03.11.2020, 06:44 03.11.2020, 06:44
Uludağ OSB'den Sanal Tekstil Fuarı
Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tekstil sektöründe bir ilk olan Sanal Tekstil Fuarı’nı açtı. 2-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar hakkında konuşan Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, “Fiziki fuarlara alternatif olan sanal fuar, maliyet olarak düşük ve yüksek erişim olanağı açısından birçok anlamda avantaj sağlamaktadır” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid – 19 pandemisi hayatı ve iş dünyasını derinden etkiledi. Bu süreçte birçok organizasyon, fuar iptal oldu. Sanayicilerin küresel ölçekteki ticari faaliyetlerinin büyük ölçüde kısıtlandığı, fiziki fuarların büyük oranda ertelendiği ya da iptal edildiği bu süreçte dijital ortamda pazarlama ve sanal ticaret yöntemleri oldukça önem kazandı.Uludağ OSB bu gelişmelere hızlı bir şekilde ayak uydurarak, tekstil sektörünün ilk sanal fuarını gerçekleştirdi.

Uludağ OSB pandemi nedeniyle zorlu bir süreçten geçen sanayicilere sanal fuar hizmeti sağlayarak, olumsuz ekonomik şartları avantaja çevirme imkanı sağlamayıhedefliyor.2 – 11 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar 24 saat erişime açık olacak. Gerçek fuarla aynı özelliklere sahip olan fuar, görsel konseptle internet ortamında düzenlenecek. Dünyanın dört bir yanında ziyaretçiler fuarı bilgisayar, tablet ve cep telefonlarıyla ziyaret edebilecek. Ziyaretçilere yazılı ve görüntülü iletişim olanağı sağlanarak, katılımcı firmaların tanıtım filmleri, broşürleri ve ürün katalogları gösterilebilecek. Çok sayıda ziyaretçinin katılabileceği sanal fuar, düşük maliyetlerle tanıtım ve iş bağlantısı imkanı sağlıyor.

Fuara profesyonel ekiple hazırlanıldı

Pandemi döneminde hem dünyanın hem de ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini belirten Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, küresel ölçekte ticari faaliyetlerin kısıtlandığı ve fiziki fuarların yapılamadığı bu süreçte sanal ticaret yöntemlerinin önem kazandığını vurguladı. Uludağ OSB olarak bu zor dönemde sanayicilere yeni iş imkanları sağlamayı hedefleyerek, Türkiye’nin ilk sanal tekstil fuarını gerçekleştirdiklerini kaydeden Aydın, “Türkiye’de ilk online fuar hizmeti veren, sunduğu dijital altyapısıyla kendini kanıtlamış, fuar yazılımcısı firmayla işbirliği içerisinde 5 ayda fuarımızın hazırlıklarını tamamladık ve bölge sanayicilerimize bu fuarı kazandırdık” dedi.

“Geniş kapsamlı fuarlar yapmayı hedefliyoruz”

Sanal Tekstil Fuarı’nın ilk kez düzenlenmesi sebebiyle sadece Uludağ OSB bölgesindeki katılımcılara yönelik düzenlendiğini ifade eden Aydın, “Yaklaşık 35 katılımcımız var ancak Bursa ve Bursa dışından da talepler alıyoruz. Biz projemizi bölge katılımcılarına yönelik hazırladığımız için, çalışmalarımızı da bu doğrultuda sürdürdük. İlerleyen dönemde gerçekleştirmeyi planladığımız projelerimiz arasında geniş kapsamlı, ulusal çapta katılımın olduğu bir fuar yapmak da var. Bu anlamda işbirliklerine açığız” diye konuştu.

Yeni iş imkanları

Fuarda katılımcıların yeni iş imkanları bulmasını temenni ettiklerini dile getiren Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın şunları söyledi; “Daha önce de belirttiğimiz gibi Uludağ OSB öncülüğünde Türkiye’nin ilk sanal tekstil fuarını gerçekleştiriyoruz. Fiziki fuarlara alternatif olarak düşündüğümüz sanal tekstil fuarında katılımcıyla ziyaretçiyi online ortamda buluşturarak, yeni iş ortaklıkların kurulmasını bekliyoruz. Fuar sonrası yakalayacağımız başarıyla hem bu işte öncülük etmiş olacağız hem de pandemi döneminde sıkıntılı bir süreç yaşayan sanayicimize alternatif ticaret yolları sunmuş olacağız.”

“Sanal fuarlar fiziki fuarların yerini alıyor”

Sanal fuarların sunduğu avantajlar hakkında da açıklamalarda bulunan Yunus Aydın, fiziki fuarlara alternatif olan sanal fuarların düşük maliyetli ve daha yüksek erişim olanağına sahip olduğunu söyledi. Aydın, “Pandemiyle önem kazanan sanal fuarlar daha da yaygınlaşarak fiziki fuarların yerini alma yönünde ilerlemektedir. Gelen talepler doğrultusunda, Uludağ OSB olarak yeni projelerle, ilerleyen dönemde hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51