banner6

Türkiye çip üretimi için düğmeye bastı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye’nin çip üretimi için hazırlıkları olduğunu söyleyerek, bu alanda yatırım yapmak istediklerini kaydetti.

Gündem 15.08.2022, 22:44 15.08.2022, 20:06
Türkiye çip üretimi için düğmeye bastı

Sabah Gazetesi tarafından Kayseri’de düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, dünyadaki çip krizine değinerek, çip üretiminin yavaşlamasının elektronik cihaz ve otomobil üretimini de yavaşlattığını söyledi.

Yer hazır, yatırımcı bekleniyor

Çip üretimi konusunda Tayvan’ın önemli bir pozisyonda olduğunu kaydeden Bakan Muş, bu alanda Çin ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yatırımlarının olduğunu belirterek, “Türkiye olarak bizim de bazı hazırlıklarımız var, hatta Ankara’da belli bir yer de bunun için ayrılmış durumda. Şu an bu yatırımla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bir çalışması söz konusu. Yani, burada aslında Türkiye yatırım yapmak istiyor. Türkiye burada yatırımcıya ağırlamak istiyor” dedi.

Ülke olarak çip üretimine başlamamız gerektiğini vurgulayan Bakan Muş şunları söyledi: “Sürekli taşıma suyla değirmen dönmez. Bunun çok farklı seviyeleri var. Belli seviyelerde çipler üretmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu alanı kaçırmamamız lazım. Bu da Türkiye’nin ve bizim gündemimizde olan bir konu. Gelecek daha da dijitalleşecek ve dijitalleşen her alanda daha fazla bu çipe ihtiyaç olacak. O açıdan buna olan talep her geçen gün daha da artacak. O anlamda biz Türkiye olarak üretici olmak istiyoruz.”

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51