banner6

'TOGG Türkiye'nin çıkış noktası'

Başkan Burkay konuşmasında, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) ülkenin yeni nesil sektörlere geçişinde en önemli dönüştürücü olacağını vurgulayarak, “TOGG’u Türkiye’nin çıkış noktası olarak görüyorum” dedi. Türkiye’nin dünya sahnesine çıkmak istediğinin altını çizen Burkay, “Teknoloji değişiminde çok büyük fırsatlar sunan bir aralıkta yerli otomobile başladık.

Gündem 18.01.2021, 20:39 18.01.2021, 20:39
'TOGG Türkiye'nin çıkış noktası'
Başkan Burkay konuşmasında, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) ülkenin yeni nesil sektörlere geçişinde en önemli dönüştürücü olacağını vurgulayarak, “TOGG’u Türkiye’nin çıkış noktası olarak görüyorum” dedi. Türkiye’nin dünya sahnesine çıkmak istediğinin altını çizen Burkay, “Teknoloji değişiminde çok büyük fırsatlar sunan bir aralıkta yerli otomobile başladık. Fabrika inşaat çalışmaları çok hızlı şekilde devam ediyor. Bursa iş dünyası olarak, gelişmiş imalat altyapısı ve yan sanayideki gücümüzü ileri teknolojiye dönüştürerek, milli otomobil üretiminde en iyi şekilde kullanacağımıza inanıyorum. TOGG’u Türkiye’nin çıkış noktası olarak görüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Yeni teknolojilerin Bursa’daki yan sanayi sektörlerini de geliştireceğini kaydeden Başkan Burkay, “Otomotiv, farklı sektörlerin gelişmesine öncülük eden bir saha. Raylı sistemler, savunma, uzay ve havacılık gibi farklı disiplinleri destekleyen bir alt yapısı var. TOGG, Türkiye’nin yeni nesil sektörlere geçişinde en önemli dönüştürücü olacak” diye konuştu.
“Yakın coğrafyalarla işbirliği”
Küresel ekonominin salgının etkileriyle köklü bir dönüşümden geçtiğini belirten Burkay, Türkiye’nin bölgesel avantajlarına dikkat çekti. Türkiye’nin yakın coğrafyadaki ülkelerle işbirliklerini artırması gerektiğini vurgulayan Burkay, “Gelişmiş ülkelerin en çok dış ticareti komşu ülkeleriyle oluyor. AB ile tekrar gümrük anlaşmasının revize edilmesi, Türk cumhuriyetleri Rusya ve Orta Doğu ile ilişkilerimizin yeniden dizayn edilmesi, Türkiye’nin en büyük avantajlarından olacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51