banner34

banner50

banner6

TOGG fiyatıyla da rekabetçi olacak

Karakaş, artık TOGG markasıyla da lanse edilen Türkiye’nin Otomobili’nin tanıtımının yıl dönümü vesilesiyle, TOGG’un Gebze’deki merkezinde projedeki son gelişmelere ilişkin gelişmeleri anlattı. Tanıtım etkinliğinden bu yana üzerlerindeki sorumluluğun daha da arttığını, projelerdeki planları adım adım uygulama konusunda büyük bir titizlikle gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Karakaş, “Tüm heyecanımızla devam ediyoruz.

Gündem 28.12.2020, 20:43 28.12.2020, 20:43
TOGG fiyatıyla da rekabetçi olacak
Karakaş, artık TOGG markasıyla da lanse edilen Türkiye’nin Otomobili’nin tanıtımının yıl dönümü vesilesiyle, TOGG’un Gebze’deki merkezinde projedeki son gelişmelere ilişkin gelişmeleri anlattı.
Tanıtım etkinliğinden bu yana üzerlerindeki sorumluluğun daha da arttığını, projelerdeki planları adım adım uygulama konusunda büyük bir titizlikle gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Karakaş, “Tüm heyecanımızla devam ediyoruz. Bir taraftan üzerimizdeki sorumluluğu yerine getirmek, bir taraftan da dünyaya açılmak için çalışıyoruz” dedi.

Lansman sonrası atılan adımlar
Lansman sonrası yapılan çalışmalara da değinen Karakaş, “Bunlardan birincisi Gemlik’teki tesisimizin inşasının başlamasıydı. Şu anda Gemlik’te üretim tesisi çalışmalarımız planlandığı şekilde devam ediyor. İkincisi de yine projemiz çerçevesinde batarya teknolojileri konusunda dünyada en iyilerden birisi olan, bize göre en iyisi olan Farasis firmasıyla da ortak girişim konusunda anlaşmamız ve bunun niyetini de bir niyet mektubuyla açıklamamız oldu. Bunun haricinde tedarikçi seçimlerimizi tamamladık. Fonksiyon testleri, ilk numuneler, prototipler üzerinde çalışmaya başladık. Ve tabii hepsinin yanında, markamızı geliştirmek, güçlendirmek konusunda faaliyetlerimiz oldu” diye konuştu.

“Tedarikçilerin yüzde 75’i Türkiye’de”
Tedarikçi seçimlerini özellikle ilk çıkacak olan SUV araç için tamamladıklarını belirten Karakaş, “Baktığımız zaman 100’ün üzerindeki tedarikçilerimizin 75’i Türkiye’de. Onun haricinde kalan yüzde 25 diye tabir ettiğimiz kısım ya henüz teknolojisi Türkiye’de olmayan ya da dünyada milyon adetlerde üretilip de ölçek ekonomisi Türkiye’de yakalanamayan ürünlerle ilgili. Ama onlar için de özellikle stratejik önemine olduğunu düşündüğümüz ürünler için de yerlileştirmeye yönelik çalışmalarımız var” diye konuştu. Türkiye’den tedarik konusuna büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51