banner6

Tekstil ile ölmeyeceğiz

Tekstil ile ölmeyeceğiz

Gündem 17.04.2006, 21:00 17.04.2006, 21:00
Tekstil ile ölmeyeceğiz
Tekstil ile ölmeyeceğiz
Başta inşaat ve turizm olmak üzere tekstil dışı yatırımlarının süreceğini
söyleyen Sönmez, "Tekstille doğduk, büyüdük, tekstil ile ölmeyeceğiz" dedi.Son yıllarda tekstil dışında yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, turizm ve inşaat sektörlerine yatırımlarının devam edeceği sinyalini verdi. AS TV'de 'Ekoanaliz'e konuk olan Sönmez, "Tekstil ile doğduk, tekstil ile büyüdük, ancak tekstil ile ölmek zorunda değiliz. Özellikle, Bursa'nın yüzünü güldürecek inşaat yatırımlarımız olacak" dedi.
Darboğazı 5 yıl önce gördük
Tekstilin bugün içine düştüğü darboğazı, 5 yıl öncesinden farkettiklerini belirten Sönmez, "Yatırımlarımızı da buna göre oturup yeniden planladık. Turizm, dünya döndükçe Türkiye'nin gündeminde olacak bir sektör. Kıyılarımızla, tarihimizle, kültürümüzle, dağımızla, termal kaynaklarımızla varlığımızı sürdürdüğümüz müddetçe, turizm de sonsuza dek yaşayacak. Antalya turizmin başkenti. Orada olmak gerekir. İstanbul hedefimiz var. Çekirge oteller bölgesinde bu yıl Bursa'ya yeni bir tesis kazandıracağız" dedi. Son dönemde inşaatta büyük bir atılım hamlesi başlatarak Bursa'ya ilk 'rezidansı' kazandırdıklarını ifade eden Sönmez, Bursa'nın yüzünü güldürecek, ihtiyacına yanıt oluşturacak inşaat yatırımlarının devam edeceğini belirtti. Enerji sektöründe de ciddi yatırımları bulunduğuna işaret eden Sönmez, Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde elektrik buhar üretim ve pazarlama tesislerinin ay sonu devreye gireceğini ifade etti.
Bilişime, Teknolojix AGB ile hızlı bir giriş yaptıklarını dile getiren Sönmez, "Biz ortak olduğumuzda Teknolojix, 14 şubesi ile faaliyetteydi. Şube sayımız bugün 26. Yıl sonu hedefimiz 50 mağaza. Şirket ortağımız ve Teknolojix Genel Müdürü Osman Akın'ın 2010 hedefinde 300 mağaza bulunuyor. Bütün bunlar, heyecan verici gelişmeler" dedi.
Aynı zamanda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı olan Celal Sönmez, Oda'nın ekonomik, sosyal, kültürel ve toplumsal konulardaki gündem oluşturucu çalışmalarına artan bir ivmeyle devam ettiğini de vurguladı. Konuşmasında biraz da nostalji yapan Sönmez, "Bugün gibi hatırlıyorum. BTSO'nun daha yeni meclis üyesiyim. Sene, yanılmıyorsam 1986... O dönemde, Odamızın en büyük gelir kaynağını, kira gelirleri oluşturuyordu. Şimdi, kira gelirleri, Oda bütçemizin yüzde yarımı bile değil. Nereden nereye... 1995'ten beri görevdeyim. BTSO, bugün, kentin 'ortak fayda kuruluşu' olarak değer ve kabul görüyor. En büyük pay, dinamik ve ufku açık BTSO çalışanlarının" dedi.
Sanayi şaha kalkar
Genel ekonomik sorunlara da değinen Celal Sönmez, Türk sanayicisinin üzerindeki maliyet yükünün dünya standartları seviyesine çekilmesi gerektiğinin altını çizdi. Sönmez, "Bu olursa Türk sanayisi şaha kalkar" dedi. Sanayicinin de tıpkı bir polis, bir ordu gibi Türkiye'nin bir değeri ve gücü olduğuna değinen Sönmez, "Ben fabrikalarımı gece kalkıp da evime götürmüyorum. Herkes gibi her vatandaş gibi katma değer yaratıyorum" diye konuştu. İstanbul'u ekonominin, Ankara'yı idarenin başkenti olarak gösteren Sönmez, Bursa'nın da sanayinin başkenti olduğunu kaydetti. Bursa merkezli ihracatın, ithalatın önüne geçtiğine işaret eden Sönmez, "İşte kentin gücü" dedi.

Sayı: 519 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51