banner6

Teknoloji hamlesine Bursa öncülük edecek

Türkiye sanayi ve teknoloji alanında yeni yatırımları ardı ardına sıralıyor. Sanayinin çarklarını hızlandıracak, teknolojide Türkiye’yi bir üst klasmana taşıyacak ‘Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi’ programında desteklenecek ilk 10 firma arasında üç Bursa markası yer almaya hak kazandı.

Gündem 31.08.2020, 11:33 31.08.2020, 11:33
Teknoloji hamlesine Bursa öncülük edecek
Türkiye sanayi ve teknoloji alanında yeni yatırımları ardı ardına sıralıyor. Sanayinin çarklarını hızlandıracak, teknolojide Türkiye’yi bir üst klasmana taşıyacak ‘Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi’ programında desteklenecek ilk 10 firma arasında üç Bursa markası yer almaya hak kazandı.

 

Dünyanın en büyük dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi MESS Teknoloji Merkezi’nin, toplam 4 Milyar TL yatırımla 4 bin istihdam sağlayacak 40 fabrikasının açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nın ilk çağrısında desteklenmeye hak kazanan 10 firmayı açıkladı. Bu 10 kuruluş arasında 3 Bursa firması da yer aldı. Bu firmalar Durmazlar, Ermaksan ve İğrek Makine oldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi alanında dünyada tek olan MESS Teknoloji Merkezi’ni Türkiye’ye kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 200 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilen ve yılda 40 bin kişiye 400 bin saat ücretsiz eğitim verecek merkezle, rekabetçi teknoloji alanında yeni bir çığır açılacağını belirtti.

 

Durmazlar Makine YKB

Hüseyin DURMAZ

Bu projeye seçilen 10 öncü firmadan biri olmaktan dolayı mutluyuz. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Durmazlar Makina olarak, Türkiye’nin yerli sanayisinin gelişimine katkı koymaktan dolayı gururluyuz. Bunun yanı sıra, bu projeye seçilmeye hak kazanan 10 firmadan üçünün Bursa firması olması, Bursa sanayisinin bu noktadaki gücünü de ortaya koymaktadır. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi ile, Türkiye sanayisinin daha da gelişeceğine inanıyorum. Biz de üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getirmeye hazırız.

Durmazlar Makina:

Ultra hızlı lazerler ve eklemeli imalat makinelerinde kullanılan tek modlu lazerleri üretecek. Akım metal CNC takım tezgahlarını hem geliştirecek hem de seri üretimini gerçekleştirecek.

 

Ermaksan YKB Vekili ve

Genel Müdürü Ahmet ÖZKAYAN

Öncelikle Ermaksan olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hayata geçirilen ‘Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi’ gibi çok değerli bir projenin içerisinde yer almaktan dolayı büyük bir gurur yaşıyoruz. “Büyük ve güçlü Türkiye” yolunda teknolojik gelişimin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunun için de bizler, ülkemizin kalkınma yolculuğuna katkı sağlayacak, yüksek katma değerli işler yapmaya devam etme hedefindeyiz. Teknolojiye dönüş olmadığı, katma değeri yüksek ürünler üretilmediği müddetçe, ülke olarak dışa bağımlılıktan kurtulamayız. Dünyada artan rekabette artık teknoloji geliştiren ve geliştirdiği teknolojileri ihraç eden ülkeler ön plana çıkıyor. Türkiye’nin de dünyadaki rakipleriyle her alanda mücadele edebilecek, yetkinliği ve teknolojik altyapısı yüksek çok önemli sanayi kuruluşları var. Ülkemizin sahip olduğu bu potansiyeli en iyi şekilde ortaya çıkarmak için bizler sorumluluk almaya devam edeceğiz. Ermaksan olarak, bugüne kadar Türkiye’nin yüzde yüz yerli ilk lazer çipi, ilk lazer ışın kaynağı (rezonatör), ilk 3D eklemeli imalat makinesi, dünyada sayılı ülkenin ürettiği FBG sensörleri (Fiber Bragg Grating) gibi pek çok yeni teknolojiyi hayata geçirdik. Tamamen milli imkanlarla hayata geçirdiğimiz bu teknolojiler, ülkemizi dünya teknoloji liginde çok önemli noktalara taşıyacaktır. Tüm amacımız ülkemize en yüksek düzeyde katma değer sağlayabilmek ve milli teknolojilerimizi dünyanın dört bir yanına ulaştırmaktır.

Ermaksan:

Dünyada 800x800 milimetre üretim kapasitesine sahip büyük boyutlu eklemeli imalat makinasını üreten ikinci firma olacak.

 

İğrek Makine YKB

Orhan İĞREK

Sayın Cumhurbaşkanımız teveccüh gördü ve biz de bu projenin içerisinde yer aldık. Bu projenin, yerli ve milli sanayi hamlemiz için bir kilometre taşı olduğunu düşünüyorum. Takım tezgahları, tüm fabrikaların anası ve babasıdır. İğrek Makina olarak da 15 yıldır yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu projeye seçilmek yatırımlarımızın taçlandırılması açısından bizlere büyük moral ve güç verdi. Bir Bursalı olarak görevimizi yapıyor ve ülkemize değer katmaya gayret ediyoruz. Bu projenin içerisinde 3 Bursa firmasının yer alması da bunun bir göstergesidir. Bu yüzden ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ diyoruz.

İğrek Makina: Yüksek teknolojili CNC takım tezgahlarını yerli ve milli kaynaklarla imal edecek.

 

BTSO YK Başkanı

İbrahim BURKAY

‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ vizyonuyla Bursamız’ın üretimdeki gücünü uluslararası düzeyde sergileyen UR-GE üyesi firmalarımız Durmazlar, Ermaksan ve İğrek Makine, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi’ kapsamına alındı. Firmalarımızın kıymetli yöneticilerini ve değerli çalışanlarını yürekten kutluyorum. Türkiyemiz’in sanayi başkenti Bursa, sahip olduğu üretim altyapısı, nitelikli istihdam ve engin vizyonuyla yerli ve milli projelerde lokomotif görev üstlenmeye devam edecektir.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51