banner6

Teknik tekstilde rota ABD

Organize Sanayi Bölgesi’nde teknik tekstil alanında üretim yapan şirket, özel bir kimyasalı entegre ederek antiviral kumaş geliştirdi. Sağlık Bakanlığının virüsidal analiz konusunda yetkilendirdiği test ve analiz merkezlerinde test edilerek, uluslararası EN18184 antiviral etkinliği belgesi verilen kumaş ve bu kumaştan üretilen maskeler, iç piyasada satılmasının yanı sıra ihraç ediliyor.

Gündem 18.01.2021, 20:36 18.01.2021, 20:36
Teknik tekstilde rota ABD
Organize Sanayi Bölgesi’nde teknik tekstil alanında üretim yapan şirket, özel bir kimyasalı entegre ederek antiviral kumaş geliştirdi. Sağlık Bakanlığının virüsidal analiz konusunda yetkilendirdiği test ve analiz merkezlerinde test edilerek, uluslararası EN18184 antiviral etkinliği belgesi verilen kumaş ve bu kumaştan üretilen maskeler, iç piyasada satılmasının yanı sıra ihraç ediliyor. Ebruzen Tekstil firmasının yetkilisi Sadık Kutlucan, Ar – Ge ekipleri tarafından üretilen kumaşın Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu, Amerikan akreditasyon merkezleri tarafından da uluslararası akredite laboratuvarlarında gerçekleştirilen testlerden de başarılı sonuçlar aldığını söyledi. Kutlucan, “Testlerden sonra da antiviral maske ve antiviral kumaştan elde edilen ürünler geliştirdik” dedi.
“Yoğun talep görüyor”
Kumaşın üzerinde antiviral özelliği olan kimyasal olduğunu ve nanoteknoloji sayesinde kumaşta virüs barınamadığını dile getiren Kutlucan, maskenin seri üretimine başladıklarında yoğun bir taleple karşılaştıklarını söyledi. ABD’de şirket kurmak için başvuru yaptıklarını kaydeden Kutlucan, ABD’de şirket kurmak için başvuru yaptıklarını, onay alındıktan sonra burada şirketi kuracaklarını dile getirdi.
Kumaş 20 kez yıkanabiliyor
Ürün hakkında bilgilendirmelerde bulunan firmanın Ar – Ge Müdürü Ömer Tunçel de kumaşın 2 saat içerisinde virüsleri yok ettiğini söyledi. Tunçel, Hem yıkama öncesi filtrasyon hem de 20 yıkama sonrası filtrasyon testleriyle 20 yıkamaya garanti verebileceğimiz noktada maskelerimizi geliştirmiş bulunuyoruz. Geliştirdiğimiz kumaş, yüzde 98 gibi çok geniş bir filtrasyon seviyesine ulaşmış oldu. Maskelerimiz 20 kere yıkadıktan sonra ki bunlar 60 derecede makinede deterjanla yapılan yıkamalar, hala yüzde 94 filtrasyon özelliğine sahip” diye konuştu. Kumaş için ciddi Ar – Ge çalışması yaptıklarını kaydeden Tunçel, “Kumaşlarımız ve maske, Massachusetts Teknoloji Enstitüsünün bir birimi olan Advanced Functional Fabrics Of America’da teste tabi tutuluyor. 2 hafta içinde Amerika’da kuracağımız şirketle, maskelerin diğer ülkelere satışına başlayacağız” dedi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51