banner34

banner50

banner6

Sanayide üretim arttı

Sanayi üretimi, şubatta aylık bazda yüzde 4,4, yıllık bazda yüzde 13,3 artış gösterdi.

Gündem 19.04.2022, 01:00
Sanayide üretim arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına iliş­kin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, şubatta takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,3 yükseldi. Arındırılmamış sanayi üretim en­deksinde de yıllık bazda yüzde 13,3 artış oldu.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, endeksin şu­batta madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,1, imalat sanayi sektö­ründe yüzde 14,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlen­dirme üretimi ve dağıtımı sektöründe yüzde 4,9 arttığı görüldü.

Sanayi üretiminde aylık veriler

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi şubatta, ocak ayına kıyasla yüzde 4,4 yükseldi.

Söz konusu ayda bir önceki aya göre madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,1 artış kaydetti.

Varank: “Türkiye üretimle büyüyor”

Sanayi üretimiyle ilgili Twitter hesabından payla­şımda bulunan Sanayi ve Tek­noloji Bakanı Mustafa Varank, sanayi üretimindeki güçlü tren­din devam ettiğini belirterek, “Rekabetçiliğin anahtarı olan orta ve yüksek teknoloji ürün­lerdeki yükseliş memnuniyet verici. Türkiye üretimle büyü­yor” ifadesini kullandı.

Çevikel’den destek çağrısı

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sanayi üretim endeksinin enerji maliyetlerindeki tırmanışa rağmen beklentileri aştığına vurgu yaparak, “Maliyet bazlı sıkıntıları üretime yansıtmadan ekonomiye değer katan sanayicimiz, büyüme yolunda daha fazla desteklenmelidir” açıklamasında bulundu

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51