banner6

Özel güvenlikçiler dernek kurdu

Özel güvenlikçiler dernek kurdu Bursa'daki özel güvenlik firmaları ÖGSİAD çatısı altında bir araya geldi. Amaç, sektörde birlikteliği sağlayarak sorunları çözmek.

Gündem 05.06.2006, 21:00 05.06.2006, 21:00
Özel güvenlikçiler dernek kurdu
Özel güvenlikçiler dernek kurdu
Bursa'daki özel güvenlik firmaları ÖGSİAD çatısı altında bir araya geldi. Amaç, sektörde birlikteliği sağlayarak sorunları çözmek.
BTSO Sanayi 27 Meclis Üyesi ve Güvtem Özel Güvenlik Temizlik Ltd. Şti.'nin sahibi Recep Bölükbaşı, kısa adı ÖGSİAD olan Özel Güvenlik Sektör İşadamları Derneği'nin bir süre önce 13 kurucu üye ile Bursa'da da teşekkül ettirildiğini söyledi. Dernek Başkanlığı'na Ertuğrul Kana'nın getirildiğini belirten Bölükbaşı, kendisinin da başkan yardımcısı olarak görev yaptığını ifade etti.
Derneğin amacını, 'özel güvenlik firmalarını bir arada tutmak ve sektörün gelişmesine öncülük etmek' olarak özetleyen Bölükbaşı, sorunlarını 'güçlü bir ses' halinde yetkili mercilere ileteceklerini kaydetti.
5188 sayılı Yasa'ya tabi olan sektör firmaları arasındaki dayanışmayı en üst düzeye çıkarmak için çalışacaklarını anlatan Bölükbaşı, "Bursa'da faaliyet gösteren 35 tane özel güvenlik şirketi var. Derneğimize üye olmayanlara faks çekip birlikteliğimize katkı koymalarını istedik. Derneğimiz özel güvenlik eğitim kurumlarını da kapsıyor" dedi.
Sektöre yönelik çıkarılan Kanun ile bunlara bağlı yönetmeliklerde bazen çelişkiler yaşandığını hatırlatan Recep Bölükbaşı, özellikle eleman yetersizliğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Şu anda sektörde çalışacak güvenlik elemanının mutlaka kimliği olmalı. Bu kimlik üç aylık bir eğitimden sonra alınabiliyor. Yaşanan eleman açığının giderilebilmesi için bu sürecin hızlandırılması ve eğitimin bizce bir ay süreli olması gerekiyor. Bunun yanı sıra imtihanlar da uzun sürüyor. Eğitim almış ancak imtihana girmemiş olanların da stajyer güvenlik elemanı olarak görev yapmasını talep ediyoruz."
Konfederasyon oluşumu...
Türkiye'nin diğer şehirlerinde de ÖGSİAD'lar olduğunu hatırlatan Bölükbaşı, bunların bir Konfederasyon çatısı altında birleşmeyi amaçladığını anlattı. Bölükbaşı, TOBB'da da 'Özel Güvenlik Sektör Kurulu'nun oluşması için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Sayı: 526 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51