banner6

Özdilek klasiği

Özdilek klasiği Sanayici Hüseyin Özdilek, yeni yatırımlarına İnegölde yaptırdığı 25 milyon dolarlık baskı-boya tesisini de ekledi. İbrahim Çoban/İnegöl Sanayici Hüseyin Özdilekin yatırımları sürüyor.

Gündem 24.04.2006, 21:00 24.04.2006, 21:00
Özdilek klasiği
Özdilek klasiği
Sanayici Hüseyin Özdilek, yeni yatırımlarına İnegölde
yaptırdığı 25 milyon dolarlık baskı-boya tesisini de ekledi.
İbrahim Çoban/İnegöl
Sanayici Hüseyin Özdilekin yatırımları sürüyor. Geçtiğimiz hafta Anadolu Tekstil Meslek Lisesi hizmete giren Özdilekin İnegölde yaptırdığı ve 25 milyon dolara mal olan baskı-boya tesisi de törenle açıldı.
Bursa iş ve siyaset dünyasını biraraya getiren açılış töreninde yaptığı konuşmada, boya ve baskı tesisinin günlük üretim kapasitesinin 50 bin metre olacağını söyleyen Hüseyin Özdilek, "Tesis 22 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare de açık alana sahip. Burada 420 kişi istihdam ediliyor. Üreteceğimiz ev tekstili ürünleri hem iç piyasaya hem de ihracata yönelik olacak" dedi.
40 yıl önce iki adet Bursa yapısı dokuma tezgahı, 5 personel ve yıllık 10 ton havlu üretim kapasitesiyle yola çıktığını anımsatan Özdilek, bugün yıllık 10 bin ton havlu üretim kapasitesiyle Türk tekstil sektörüne hizmete devam ettiklerini kaydetti.
Özdilek, "20'den fazla ülkeye ihracat yaparak, 32 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştık. İhracat yaptığımız pazarlar arasında ABD, Kanada, Almanya, İngiltere, Rusya, Suudi Arabistan, Yunanistan ve Dubai öne çıkıyor.
Tesislerimizde tam entegre şekilde üretim gerçekleştiriyoruz. Türkiye'deki pazar payımız da yüzde 25 seviyesinde" diye konuştu.

Sayı: 520 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51