banner6

Özbekistan'ın Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan oldu

Özbekistan Cumhuriyeti’nin Bursa Fahri Konsolosluğu’na işadamı Ali Baklan atandı. Ali Baklan, Özbekistan Cumhuriyeti’nin Bursa Fahri Konsolosluğu görevine atanmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Özbekistan’ın Türkiye’deki ilk fahri konsolosu olarak, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan iki kardeş ülke arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin daha da geliştirilmesi öncelikli görevlerim arasında yer alacaktır.

Gündem 28.09.2020, 19:17 28.09.2020, 19:17
Özbekistan'ın Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan oldu

Özbekistan Cumhuriyeti’nin Bursa Fahri Konsolosluğu’na işadamı Ali Baklan atandı. Ali Baklan, Özbekistan Cumhuriyeti’nin Bursa Fahri Konsolosluğu görevine atanmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Özbekistan’ın Türkiye’deki ilk fahri konsolosu olarak, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan iki kardeş ülke arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin daha da geliştirilmesi öncelikli görevlerim arasında yer alacaktır. Bursa gibi ekonomisi gelişmiş bir şehirde görev almış olmam ise iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin artmasına yeni imkanlar sağlayacaktır” dedi.

Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin 20 Ağustos 2020 tarihli yazısıyla Özbekistan Cumhuriyeti’nin Bursa Fahri Konsolosluğu’na atanan Ali Baklan, Baktat Şirketler Grubu kurucularından olup, Akhisar’da faaliyette bulunan Baktat Zeytin San. Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor. 1986 yılından bu yana gıda sektöründe faaliyet gösteren ve 54 ülkeye ihracat yapan Baktat Şirketler Grubu ortaklarından Ali Baklan, 2018 yılında Özbekistan’ da kurduğu Alihan Organik tarım şirketi ile Semerkand’ın Qo’Shrabot Bölgesi’nde sahip olduğu 20 bin dekar arazi üzerinde lavanta başta olmak üzere aromatik bitki, çeşitli kuruyemiş ve sebze ile meyve üretimi gerçekleştiriyor.

“Özbekistan Geleceği Büyük Devlet”

Türkiye ile Özbekistan arasında 2019 yılında gerçekleşen ikili ticaret hacminin 2,3 milyar dolar olarak kayıtlara geçtiğini ve toplam bin 300 kadar Türk sermayeli firmanın Özbekistan’da faaliyet gösterdiğini belirten Özbekistan Cumhuriyeti’nin Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan, “Özbekistan bir yatırımcının aradığı tüm koşulları sağlayan, potansiyeli yüksek, demokrasisi gelişmekte olan, finansal sisteme tam adapte olmuş, güvenlik kaygısı yaşanmayan bir ülke” şeklinde konuştu.

Bursa gibi ekonomisi gelişmiş bir şehirde görev almış olmam ise iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin artmasına yeni imkanlar sağlayacaktır.

Özbekistan Cumhuriyeti’nin Bursa Fahri Konsolosluğu görevine atanmış olmaktan büyük mutluluk duymaktayım” diyen Ali Baklan şunları söyledi: “Özbekistan’ın Türkiye’deki ilk fahri konsolosu olarak, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan iki kardeş ülke arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin daha da geliştirilmesi öncelikli görevlerim arasında yer alacaktır. Bursa gibi ekonomisi gelişmiş bir şehirde görev almış olmam ise iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin artmasına yeni imkanlar sağlayacaktır.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51