banner6

OSB’lerde arabulucuk dönemi başlıyor

OSBÜK ile TOBB UYUM arasında arabuluculuğa ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Gündem 03.05.2021, 23:53
OSB’lerde arabulucuk dönemi başlıyor

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi (TOBB UYUM) arasında, arabuluculuğa ilişkin iş birliği protokolüne imza atıldı.
İki kurum arasındaki iş birliği protokolü için çevrim içi imza töreni düzenlendi. Törene, eski TBMM Başkanı ve TOBB UYUM Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Çiçek, OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ve TOBB UYUM Genel Müdürü Onur Yüksel katıldı.Çiçek, toplantıda yaptığı konuşmada arabuluculuk yönteminin davaların nihayete erdirilmesi ve taraflar arasındaki memnuniyetin sağlanması için hukuk sisteminde yer edindiğini dile getirerek, “Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde başlanılan bu uygulama ülkemizde iyi işler bir konuma geldi. Bunun iş hayatımıza katılmasındaki en büyük pay ise TOBB’undur. TOBB UYUM, mahkemeler yoluyla değil çağdaş, pratik, ihtilafları barışçıl bir yoldan çözme noktasında önemli bir imkan” diye konuştu.

 “Sanayicinin mayasında  uzlaşı kültürü vardır”
Kütükcü de arabuluculuğun Türk iş dünyasının özünde bulunan bir uygulama olduğunu söyledi.
Kütükcü, rekabetin yoğunlaştığı ticari hayatta anlaşmazlıkların da olabileceğine işaret ederek, protokolle bu anlaşmazlıklarda konuyu yargıya taşımadan çözüm üretip yargının yükünü hafifletmeyi ve taraflara hızlı yol aldırabilmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Bu çözüm yönteminde, adli yargı ve tahkimde olduğu gibi bir kazanan veya kaybedenin olmadığını vurgulayan Kütükcü, “TOBB’un girişimleriyle kurulan merkez, ticari uyuşmazlıkların çözümüne ve ‘kazan-kazan’ anlayışının gelişmesine katkı sunuyor.” dedi. Protokolle, OSB camiasının arabuluculuk hizmetlerinden etkin faydalanacağını söyleyen Kütükcü, “Protokolle merkez, OSB’lerimize ve bölgelerimizdeki işletmelerimize, zorunlu arabuluculuk ve ihtiyari arabuluculuk hizmeti, çevrim içi arabuluculuk, TOBB Tahkim iş birliğiyle tahkim hizmeti, müzakere, uyuşmazlık analizleri, eğitim ve sertifika hizmetleri verecek” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51