banner6

Örnek Yemek geleneksel lezzetleri geleceğe taşıyor

SEMİH AYDIN Bursa’nın önemli lezzet duraklarından olan Abidin Usta’nın hikayesi 1967 yılında Tuz Pazarı’nda esnaf lokantası açmasıyla başladı. 1986 yılında Fomara’daki şubesinde Örnek Yemek Sanayi adı altında kurumsal catering hizmeti vermeye başlayan firma, şu anda Panayır Mahallesi’ndeki 25 bin kişi kapasiteli yemek üretim tesisinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Gündem 23.11.2020, 20:17 23.11.2020, 20:17
Örnek Yemek geleneksel lezzetleri geleceğe taşıyor
SEMİH AYDIN

Bursa’nın önemli lezzet duraklarından olan Abidin Usta’nın hikayesi 1967 yılında Tuz Pazarı’nda esnaf lokantası açmasıyla başladı. 1986 yılında Fomara’daki şubesinde Örnek Yemek Sanayi adı altında kurumsal catering hizmeti vermeye başlayan firma, şu anda Panayır Mahallesi’ndeki 25 bin kişi kapasiteli yemek üretim tesisinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Örnek Yemek’in ikinci kuşak temsilcisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen, Örnek Yemek’in başarısının sırrının kurum kültüründe yattığını söyleyerek, bunun temelinin kurucuları Abidin Özen tarafından atıldığını dile getirdi.
Panayır Mahallesi’nde 4 bin metrekare kapalı alana sahip yemek üretim tesisinde her gün 220 noktaya yemek taşıyan Örnek Yemek, bir grup firması olarak yemek sektörünün çeşitli alanlarında da faaliyetlerine sürdürüyor. Örnek Yemek’in 1986 yılında Fomara’daki binasında catering sektörüne giriş yaptığını söyleyen A. Şakir Özen, sanayinin gelişmesiyle birlikte üretim tesislerini Panayır Mahallesi’nde 4 bin metrekare kapalı alana sahip binaya taşıdıklarını dile getirdi. Özen, “Fomara’daki yerimizde şu anda Abidin Usta’nın bir şubesi faaliyetine devam ediyor. Panayır Mahallesi’ndeki tesisimizde 170 çalışanımızla, günlük 18 bin kişiye yemek ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Başarının anahtarı: kurum kültürü
Örnek Yemek’in uzun yıllara dayanan başarısının altında kurum kültürünün yattığını kaydeden Özen, “Rahmetli Abidin Bey özellikle kendi yetiştirdiği ustalarla işine devam etmiş. Bu ustaların sürekli genç arkadaşları işin içine dahil etmesiyle birlikte sistemimiz kurulmuş oldu. Bunun yanı sıra uzun yıllara dayanan ilişkiler, yemeklerin lezzeti ve hizmetimizin kalitesi, bizim Bursalıların lezzet durakları arasında yer almamızı sağladı” şeklinde konuştu. Tüm dünyayı ve Türkiye’yi derinden etkileyen pandemi dönemi hakkında da açıklamalarda bulunan Özen, salgından ilk olarak Abidin Usta grubunun etkilendiğini söyledi. Yaz döneminde yaşanan normalleşme döneminde işlerin bir süre düzenlendi ancak vakaların artmasıyla birlikte yeniden bir daralma yaşandığına işaret eden Özen, “Bu salgını atlatırsak inanıyorum ki tüm sektörlerin önü açılacaktır. Türkiye’nin özellikle Bursa’nın önünün daha da açık olacağına inanıyorum. Bursa’da inşaatı devam TOGG Fabrikası ve TEKNOSAB var. Bunların tamamlanmasının endüstriyel yemek sektörüne de ciddi pazarlar açacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Özen doğru fiyatlandırmanın önemine dikkat çekti
Pandemiyle birlikte işini layıkıyla yapan, sağlıklı ve hijyenik hizmet sunan firmaların ön plana çıktığını ifade eden Özen, “Bu süreç bize bu işin layıkıyla yapılması gerektiğini, doğru fiyatlandırmanın önemini bize net olarak gösterdi. Yemek sadece fiyatla satılan bir şey değil. Hem personel eğitimi hem de sunum hizmetleri bu dönemde oldukça önem kazandı. Biz de Güvenli Üretim Sertifikası alarak, hijyenik ve sağlıklı üretimimize devam ettik” diye konuştu.

2020 yılının endüstriyel yemek sektörü için oldukça zorlu bir yıl olduğuna değinen Örnek Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen, “Önümüzdeki ay firmaların yeniden fiyatlandırma yapacağı dönem. Hammadde fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sektördeki firmaları zorladı. Bu anlamda yemek sektörünün iyi bir zamma ihtiyacı olduğunu söyleyebilirim. Firmalar doğru maliyetlerle, kendi fiyatlarını revize etmek zorundalar” dedi.



 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51