banner6

NOSAB’ın suyunu kestiler

BUSKİ’nin 18 Mayıs günü NOSAB’da su kesintisine gitme kararını değiştirmemesi bölge sanayicisinin tepkisi çekti. NOSAB Başkanı Erol Gülmez, ani gelişen kesintiler nedeniyle üretimin durmasının firmaları olumsuz etkilediğine vurgu yaptı.

Gündem 23.05.2022, 23:34 27.05.2022, 09:28
NOSAB’ın suyunu kestiler

Nilüfer Organize Sanayi Böl­gesi (NOSAB) Yönetim Ku­rulu Başkanı Erol Gülmez, bölgede 18 Mayıs Çarşamba günü yaşanan su kesintisi ile il­gili basın açıklaması yaptı. Gül­mez, BUSKİ’yle yaptıkları görüşmeler neticesinde bölge le­hine bir karar çıkmadığını belirte­rek, firmaların mağduriyet yaşadığını söyledi.

“Dış terminlerde güçlük yaşanacak”

Gülmez’in basın açıklamasında şu ifa­delere yer verildi:

“BUSKİ Genel Müdürlüğü, ana iletim hattındaki deplase çalışmaları kapsa­mında, 18.05.2022 Çarşamba günü 00:10 ile 23:50 saatleri arasında 24 saat süreyle bölgemizde su kesintisi yapılacağını bil­dirdi. Bu bildirim bölgemizde pek çok fir­mayı güç duruma düşürdü. Zira firmalarımız ağırlıkla metal ve otomotiv sektöründe ihracat yoğun üretim yapan firmalar­dır. Ramazan Bayramı’nda üç gün çalışamamışlardı. 19 Mayıs da milli bayram olması sebebiyle tatil olacak. Sana­yide mayıs ayı üretim planla­ması, ilgili tarihler gözetilerek yapıldı. Ani gelişen kesintiler sebebiyle üretimin durması, firmalarımızın yurt dışı ter­minlerinde güçlük yaşamasına sebep olacak. Sanayi ve ihracat sektörü ivme kazanmak; tüm sanayicimiz ve çalı­şanlarımızla birlikte ülkemizi ileriye taşı­mak için çalışırken üretimin çeşitli sebeplerle durması uzun vadede rekabet edebilirliğimize sekte vuracaktır. Bursa Bü­yükşehir Belediyesi ve BUSKİ’yle yapılan görüşmelerimiz neticesinde bölgemiz le­hine bir karar çıkmaması firmalarımızın mağduriyet yaşamasına sebep olmuştur.”

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51