banner6

NOSAB elektrik de satıyor

NOSAB elektrik de satıyor

Gündem 24.04.2006, 21:00 24.04.2006, 21:00
NOSAB elektrik de satıyor
NOSAB elektrik de satıyor
Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Müdürlüğü, su ve doğalgaz satışından sonra Bölgedeki hatları TEDAŞ'tan bedelsiz devralarak elektrik satışını da başladı.
Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetimi, Türkiye'de, yasa çıktıktan sonra elektrik hatlarını TEDAŞ'tan bedelsiz devralan ilk OSB oldu.
Bir önemli projeye daha imza attıklarını söyleyen NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, böylelikle su ve doğalgazdan sonra elektrik satışını da kendilerinin yaptığını ifade etti.
Bölge içinde bulunan elektrik hatlarının zaten kendilerine ait olduğunu ama yasa gereği bunları TEDAŞ'a devretmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Aras, son yasa ile hatların bedelsiz olarak geri alındığına işaret etti. "Hakkımızı geri aldık" diyen Aras, hiç vakit kaybetmeden ilk etapta 1.5 milyon YTL'lik yenileme çalışması yaptıklarını kaydetti.
Aras, "Bölge sanayicimiz bundan böyle elektrik ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamayacak. Ekipman ve kadromuz da tamam. Bölgedeki 256 tane TEDAŞ abonesi de otomatikman bizim abonemiz oldu" dedi.
Arıtma yıl sonunda tamam
Elektrik dışında, 6 milyon YTL'ye mal olacak kimyasal arıtma tesisi ile ilgili önemli gelişmeler olduğunu belirten Yalçın Aras, ihaleyi verdikleri yabancı ortaklı İstanbul firması Gohema'nın tesisi yıl sonuna kadar teslim edeceğinin altını çizdi.
Katılım payı almayacağız
Yıl sonuna kadar 10 milyon YTL'lik altyapı yatırımı gerçekleştirecekleri NOSAB'ın tamamen kendi ayakları üzerinde duran bir Bölge konumuna ulaşacağını anlatan Aras, Bölge sanayicisinden artık altyapı katılım payı almayacaklarını da vurguladı. Aras, "Tüm yatırımlarımızı kendi kazancımız ve öz kaynaklarımızla yapacağız" dedi.

Sayı: 520 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51