banner34

banner50

banner6

MÜSİAD'ta Alpay güven tazeledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi’nin 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve Bursa protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

Gündem 15.03.2021, 20:32 15.03.2021, 20:32
MÜSİAD'ta Alpay güven tazeledi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi’nin 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve Bursa protokolünün katılımıyla gerçekleşti. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen Genel Kurul’da tek listeyle yapılan seçimlerde mevcut Başkan Nihat Alpay oy birliğiyle başkan seçildi.

Merinos AKKM Hüdavendigar Salon’da gerçekleştirilen toplantıya; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Murat Demir, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Esgin, Ahmet Kılıç, Refik Özen, Zafer Işık ve Atilla Ödünç’ün yanı sıra STK temsilcileri, MÜSİAD Şubelerinden iş insanları katıldı. MÜSİAD Bursa Şubesi’nin 21’inci Genel Kurul Toplantısı’na katılan Genel Başkan Abdurrahman Kaan yaptığı konuşmada, “Salgın süreci bitse dahi bize yepyeni alışkanlıklar ve üretimle ticaret modelleri bırakacak. Elektronik ticaret, uzaktan çalışma, üretim üsleri, yapak zekâ yazılımları daha şimdiden pek çok işletmede kabul görmeye başladı. Demek ki geçmişe ve onun üretim ve ticaret yöntemlerine dönmemiz çok mümkün olmayacak. Biraz da bu nedenle bu dönem büyük sıfırlanma olarak tanımlanmaktadır” diye konuştu.
“Üretmeyi başarmalıyız”
Bir ülkenin iktisadi sorunlarının çözümünün üretimde olduğunu ifade eden Kaan, sözlerine şöyle devam etti: “Bir ülkenin iktisadi sorunlarının çözümü üretimde gizlidir. Üretim olmadan ne büyüme olur, ne istihdam olur, ne enflasyonla baş edilebilir, ne ihracat yapılabilir ne de kalkınma olur. Üretim de tek sektörlü yapıdan ziyade çok sektörlü bir yapı olmalıdır. Üretimde hiçbir sektör ihmal edilmemelidir. Tarım ve hayvancılık alanındaki üretimle, sanayi üretimi ve hizmetler sektöründeki üretim senkronize bir şekilde olabilmelidir. Üretim alanlarındaki bir sektör, kesinlikle diğerine feda edilmemelidir. Buna çoklu üretim modeli denmektedir. Üreterek tüketme anlayışına geçiş yaparak başta ekonomik olmak üzere bütün sorunların üstesinden gelmek mümkündür. Ancak üretmeyi başardığımız müddetçe bu yüzyılın yükselen ülkesi olabiliriz.”
Alpay’dan mesleki eğitim vurgusu
Kaan’dan sonra söz alan MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay da şunları söyledi: “Yerli ve yabancı misafirlerine hizmet veren Bursa’nın gelişimiyle ilgili çalışmaları takdirle takip ediyoruz. Bununla birlikte hızlı trenle ilgili çalışmaların nihayetlenmesini ve şehir ekonomisine katkı sağlayacak bu değerli projenin hayata geçmesini beklemekteyiz.” Meslek eğitim konusunda da açıklamalarda bulunan Alpay, “MÜSİAD Bursa Şubesi olarak temel hedef ve çalışmalarımız arasında yer alan meslek eğitimi konusunda da çalışmalar yapmaktayız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezaretinde Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi ile sanayicimizin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman konusunda bir çalışma başlattık. Meslek liselerinin iş hayatımızın ihtiyaç duyduğu ‘ara’ değil ‘ana’ eleman yetiştirilmesi noktasında hayati bir fonksiyonu olduğu düşüncesindeyiz” dedi. Bursa Valisi Yakup Canbolat da, “Türkiye güçlü devlet olmanın verdiği kararlılıkla gerek ekonomik, gerek sosyolojik gerekse de sağlık anlamında çok önemli bir enerjiyi ortaya koymuştur. Bu enerjiyi sinerjiye çeviren ülkemizin pandemi ile mücadelesi tüm dünya devletleri tarafından takdirle karşılanmıştır. Pek çok ülke ciddi ekonomik gerileme kaydederken ülkemizin kaydettiği büyüme oranları hepimizi gururlandırmıştır. İşte bu başarıda MÜSİAD gibi her şeyden önce ülkesine bağlı, milli heyecanı gönlünde hisseden, cesur ve fedakâr girişimcilerimizin katkısı çok büyüktür” sözleriyle konuklara seslendi. Genel Kurul’da BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Demir ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından önceki dönemde yönetimde bulunup yeni dönemde görev almayan isimlere, teşekkür plaketi ve belgesi verildi.

MÜSİAD Vursa Şubesi Yönetim Kurulu
Yapılan oylamada, Nihal Alpay oybirliğiyle Başkan seçildi. MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu şu isimlerden oluştu.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler:
Nihat Alpay, Alparslan Şenocak, İbrahim Güney, Kadir Oruç, Erol Bodur, Fatih Aslan, Halil Atalay, Cemalettin Can, Rıdvan Güler, Mehmet Kaleli, Osman Yetim, Abdülkerim Demir, Halil İbrahim Biçer, Mehmet Demirci, Abdüssamed Kahraman.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler:
Özgür Kavaklı, Kamil Özkan, Mehmet Yıkar, Ali Güzeldağ, Özer Düşünüklü, Ali Osman Atış, Mustafa Akdemir, Ümit Gürel, Onat Ertoksöz, Yusuf Furkan Şahin, Hüseyin Kul, Muhammed Faruk Çıbuk, Bünyamin Şardağ, Yahya Çakın, Fatih Yıldırım.

Denetleme Kurulu Asil Üyeler:
Yakup Kayıhan, Abdülmelik Güler, İsmail Güler

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler:
Hamdullah Doğan Karakaş, Murat Toprak, Erdem Bakan

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51