banner34

banner50

banner6

MÜSİAD 30 yaşında

MÜSİAD 30 yaşında

Gündem 02.06.2020, 00:00 02.06.2020, 00:00
MÜSİAD 30 yaşında

9 Mayıs 1990 tarihinde, memleket sevdalısı bir grup genç iş insanı tarafından temelleri atılan MÜSİAD, bugün 30. yaşını kutluyor. Bu vesile ile MÜSİAD Bursa Şubesi’nin ilk 3 başkanı ve bu dönem başkanı ile görüştük. Başkanlar, MÜSİAD’ın 30. yılına dair duygu ve düşüncelerini aktardılar.



Necat Beyeç (MÜSİAD Bursa Kurucu Başkanı)

MÜSİAD Bursa Şubesi’ni 6 kişiyle kurduk. Hep birlikte çalışmalarımıza başladık. Başlarda çok fazla ilgi olmamıştı. Üye kayıtlarında zorlandık. Sonradan yapılan faaliyetlerle ve MÜSİAD’ın tanınmasıyla ilgi yavaş yavaş artmaya başladı. Ben kurucu başkan olarak görevimi, daha sonraki kongreye kadar yapıp, seçilen arkadaşıma teslim ettim. Şu an MÜSİAD’a baktığımızda Türkiye’nin en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bursa’da, ülke genelinde ve hatta dünyada önemli projeler gerçekleştiriyor. İyi ki böyle bir iş yapmışız diyorum. MÜSİAD’ın şu anki halini gördükçe büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum.





Nihat Alpay (MÜSİAD Bursa Şube Başkanı)

30 yıl önce bir avuç memleket sevdalısı gencin ortaya koyduğu vizyonla kurulan MÜSİAD, Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisidir. MÜSİAD’ın, 30 yıllık süreçte memleket yararına Türkiye’nin ekonomisi, toplum ve entelektüel yapısı ile ilgili her zaman bir fikri olmuştur. Genel Başkanımızın ‘Türkiye’nin en önemli sermaye platformlarından birisidir’ sözünü çok önemsiyorum. Özellikle son birkaç yıldan beri MÜSİAD’ın aktif olarak projeler geliştirip yeni tazelenme süreci ile birlikte birçok sektörde ülkeyi yöneten erklere öncü olduğunu da görüyoruz. Bizler de Bursa Şubesi olarak 25. Yılımızı kutladık. 25 yıldır Bursa’mızda üyelerimizle, yönetim kurulu ve sektör kurullarımızla birlikte var gücümüzle kentimiz ve memleketimiz yararına çalışmaya devam ediyoruz.



Osman Birkan (MÜSİAD önceki dönem Başkanı)

MÜSİAD, Türkiye’nin siyaset, toplum ve iktisat bakımından serbestleşme hareketine paralel kuruldu. İş dünyasının belirli bir düşünce sahibi kesimini örgütledi ve diğer kesimleri ile tanışıp, ülke kalkınmasındaki çabaya ortak olmaya çalıştı. Büyük İstanbul sermayesinin haricindeki Anadolu küçük sermayesinin bir uyanışı idi. Sahip olduğu düşüncede, batılı ve kozmopolitliğin aksine geleneksel değer ve maneviyata vurgu yapıyordu. MÜSİAD maksimum iş birliği ve dayanışma ruhu ile ve sosyal/ekonomik adaleti geliştirmek istemektedir. MÜSİAD, sadece yurt sathında değil Avustralya’dan ABD’ye; Çin’den İngiltere’ye kadar küresel bir dernek olarak, insanca, Müslümanca bir iş/iktisat modeli geliştirme idealine uygun yürüyüşüne devam ediyor. Rekabeti, çıkar çatışmasını değil; dayanışmayı, çıkar paralelliğini merkeze alacak farklı bir iktisat paradigmasını ortaya koyabilmelidir artık MÜSİAD. Ben, böyle bir müessesenin Bursa’da kuruluşunda bulunmaktan ve halen üyesi olmaktan onur duyuyorum.



Mehmet Burkay (MÜSİAD önceki dönem Başkanı)

30 yıl önce bir ülkenin en önemli dinamiklerinden olan KOBİ’lere önem vererek Türkiye`yi büyütme gayesiyle kurulan MÜSİAD’ın kuruluş aşamasında yer alıp hizmet etmekten dolayı onur duyuyorum. MÜSİAD’ın 30 yıl içerisinde büyüyerek bugün geldiği noktada 60 bine yakın işletmeyi temsil etmesi ve üye firmalarının 1 milyon 800 bin kişiye istihdam sağlaması ülke ekonomisine üretim, istihdam, yatırım ve ihracatta katkılarının artarak devam edeceğinin göstergesidir.


Sayı: 1253 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51