banner6

Kumaşlara ömür katan inovasyon

Cüneyt ALKIŞ Kurulduğu günden bu yana öncü yeniliklerle tanınan Nuy Tekstil, yenilikçi, inovatif ve sürdürülebilir bir ürün olarak tasarladığı Flaura’yla tekstil sektörüne bir yenilik daha kattı. Kimya Yüksek Mühendisi Ulviye Yahya ve İktisatçı-Ekonomist Nejat Yahya tarafından iki ortaklı olarak 1992 yılında kurulan Nuy Tekstil, parfüm ve tekstil sektörü için tasarladıkları inovatif ürün Flaura’yla, sektöre değer katıyor.

Gündem 18.01.2021, 20:35 18.01.2021, 20:35
Kumaşlara ömür katan inovasyon
Cüneyt ALKIŞ

Kurulduğu günden bu yana öncü yeniliklerle tanınan Nuy Tekstil, yenilikçi, inovatif ve sürdürülebilir bir ürün olarak tasarladığı Flaura’yla tekstil sektörüne bir yenilik daha kattı.
Kimya Yüksek Mühendisi Ulviye Yahya ve İktisatçı-Ekonomist Nejat Yahya tarafından iki ortaklı olarak 1992 yılında kurulan Nuy Tekstil, parfüm ve tekstil sektörü için tasarladıkları inovatif ürün Flaura’yla, sektöre değer katıyor. Ürünle ilgili bilgi veren Nuy Tekstil Genel Müdürü Ulviye Yahya, Flaura’yı ortaya çıkarmak için laboratuvarda 18 ay çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Ürünlerin yüzde 90’ı kirlendiği için değil ter koktuğundan yıkanıyor. Bir tekstil ürününde bazı yıkamaları atlayarak 3 bin litre su tasarrufu yapılabilmektedir. Yıkama yapmadan sadece birkaç sprey ile tekstil ürününde anında ferahlık sağlandığından ürünümüz sayesinde sudan, enerjiden ve zamandan tasarruf sağlarsınız. Özellikle çağımızda enerjinin ve suyun ne kadar önemli olduğunu düşünürsek ürünümüzün ehemmiyeti bir kez daha anlaşılıyor. Flaura ayrıca yıkanma ve ütü/kuru temizlemeden kaynaklı deformasyonları da minimize ederek, ürünün uzun ömürlü olmasını sağlıyor.”
Mikrokapsüller sürtünmeyle aktifleşiyor
Ürünün mikrokapsül teknolojisini içerdiğini ifade eden Yahya, “Flaura, kullanım esnasında koltuklarda sürtünmeyle veya zemindeki yüzeylere basıldığında mikro kapsüllerin çatlamasıyla ortama tazelik ve ferahlık etkisi verir. Mikrokapsüllerin amacı döşeme kumaşa veya halıya baskın bir parfüm etkisi vermekten ziyade kötü kokuları absorbe etmek” dedi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51