banner6

Kredi destekleri iş dünyasını morallendirdi

Kredi destekleri iş dünyasını morallendirdi

Gündem 16.06.2020, 03:00 16.06.2020, 03:00
Kredi destekleri iş dünyasını morallendirdi

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, ekonomik gelişmeler ve yeni normalleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Ülkemizin pandemi süreciyle ilgili sıkıntılı ve zor zamanlardan geçerek 1 Haziran itibariyle yeni normalleşme sürecine geçiş yaptığını belirten İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bu manada bizler, İnegöl ekonomisi yönetiminin başındaki insanlar olarak sürecin başladığı günden itibaren tüm sektörlerimize, üyelerimize ekonomik konularla alakalı gerekli bilgilendirmelerde bulunduk. İlk etapta paket içerisinde bulunmayan mobilya sektörünün ve sonrasında tüm sektörlerin paket içerisinde yer almasını sağladık. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile yaptığımız son toplantıda da bu süreçle alakalı fikir ve görüşlerimizi İTSO olarak Marmara Bölgesi adına ifade ettik” diye konuştu.Oda aidatlarının Ekim ayına kadar ertelendiğini söyleyen Uğurdağ, “İnegöl sanayisi, yasaklı dönemlerde dahi olsa ciddi şekilde çalışma oranına sahip olmuştur. Bazı haftasonları 10-15 bin kişiye ulaşan çalışma ortamı sağlanmıştır. Finans ve KOBİ Danışmanlığı birimimizin, pandemi döneminde ciddi ve faydalı katkılar sağladığı kanaatindeyiz” dedi.

Kadın ve genç

girişimcilere destek

Başkan Uğurdağ, “Kadın Girişimcilerimiz, İnegöl için çok önemliler. Bu bağlamda önceki yıllarda ciddi projeler ortaya koyduk, bu sene de koymaya devam edeceğiz. Her yıl Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz Kadın Girişimciler Alışveriş Şenliğimizi önümüzdeki aylarda gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. Uğurdağ, pandemi nedeniyle ertelenen GirişimİN projesini sonbaharda yapmayı düşündüklerini dile getirerek, “Genç girişimcilerimizi, kadın girişimcilerimizi kampa alacağız. Üniversite öğrencilerimizle sanayicilerimizi bir araya getireceğiz. Projenin İnegöl’e ciddi anlamda misyon ve vizyon katacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Krediler can suyu oldu

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın bir diğer dikkat çektiği nokta ise kredi paketleri oldu. Uğurdağ, “Pandemi sebebiyle üretim ve ihracatımız sekteye uğradı. Bu çok kısa bir zaman sürdü ama bu zaman sürecinde bizler, hükümetimizle birlikte esnafımıza, sanayicimize, tüccarımıza birçok destek paketi hazırlar noktaya geldik. Bu sürecin çok ciddi bir şekilde iyi yönetildiğini düşünüyorum. Bu paket içerisinde bizim en çok önemsediğimiz, TOBB ile beraber gerçekleştirdiğimiz Nefes Kredisidir. İnegöl’de 130 firmamız 8 milyon 535 bin TL tutarında bu krediden faydalandı” ifadelerini kullandı. Çok sayıda İnegöllü iş insanlarının kamu kurumları ve bankaları tarafından sağlanan kredi imkanlarından faydalandığını belirten Uğurdağ, “Halkbank, Cansuyu Kredisi kullandırdı. Bu krediden 227 firma ve kişi, 7 milyon 620 bin TL faydalanmış oldu.Bunun yanı sıra İşe Devam Kredisi’nden 288 firmamızın başvurusu onaylandı ve 290 milyon TL civarında kredi kullandırıldı. Çek ödeme kredisi, yapılandırma kredisi gibi kredilerle birlikte İnegöl’de toplam 672 firmamız 240 milyon TL civarında kredi desteği aldı. İnegöl Ziraat Bankası Şubesi, Kredi Garanti Fonu kredisini kullandırmakta Türkiye 1.’si oldu. Halkbank İnegöl Şubesi de Cansuyu Kredisinde Marmara bölge 1.’si oldu. İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği’nden ise 2 bin 46 firmamız İnegöl’de kısa çalışma ödeneğine başvurdu. 29 bin 641 çalışanımız da bu destekten istifade ettiler. Destek hak ediş oranında da 46 milyon TL ile yüzde 90’a ulaşmış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.


Sayı: 1255 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51