banner34

banner50

banner6

KONMAK’ta Bursa rüzgarı

Konya Makine Teknolojileri Fuarları makine, metal işleme ve sac işleme sektörlerinin yanı sıra bu sektörlere otomasyon, elektrik, elektronik gibi alanlarda ürün ve hizmet sağlayanları buluşturdu. Bu yıl 16’ncısı düzenlenen fuarlarda 25 ülkeden 252 firma ve temsilciliği yer alırken, Bursa’dan 17 firma fuara katıldı. 4 gün boyunca açık kalan fuarda sektördeki yenilikler sergilendi.

Gündem 16.05.2022, 23:05
KONMAK’ta Bursa rüzgarı

Semih AYDIN – Göksel BAŞARAN

Tüyap Konya Fuarcılık’ın 11-14 Mayıs’ta Konya Ticaret Odası - Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlediği makine sektöründe büyük öneme sahip 4 farklı fuar, eş zamanlı olarak kapılarını ziyaretçilere açtı. 4 gün boyunca, KONMAK (Konya Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri Fuarı), KONELEX (Konya Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon Fuarı), İSKON (Konya İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı) ve KONYA SAC (Konya Sac İşleme Teknolojileri Fuarı) Fuarları, makine ve ilgili sektörlerden yerli üreticiler ile uluslararası alım gruplarını buluşturdu.

Yurt dışından katılım arttı

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen bu dev buluşmaya, Ticaret Bakanlığı, Konya Ticaret Odası ve Tüyap yurt dışı ofislerinin destekleri ile sürdürülen yurt dışı tanıtım çalışmaları neticesinde yurt dışından katılım bu yıl önemli ölçüde arttı. Bu sene Almanya, Fransa, Macaristan, Romanya, Polonya, Gürcistan, Orta Doğu ülkeleri, Balkan ülkeleri, Doğu Avrupa ülkeleri, Hollanda, İran, İsviçre, İtalya, Pakistan, Portekiz ve Rusya başta olmak üzere yurt dışından da yoğun bir ziyaretçi katılımı oldu. Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü fuarlarla ilgili olarak şunları dile getirdi: “Sektör için lokomotif şehirlerden biri olan Konya’da gerçekleştirdiğimiz fuarlara yurt içinden 20 binin üzerinde kişinin katıldı. 4 gün boyunca devam eden olan Konya Makine Teknolojileri Fuarları’nda Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde yurt dışı alım heyeti organizasyonları gerçekleştirildi. İnovatif uygulamamız Akıllı Eşleştirme Sistemi ile Konya Makine Teknolojileri Fuarları’na katılan firmalar, oluşturdukları dijital profil sayesinde fuar öncesinde ürünlerini sergilediler. Konya Makine Teknolojileri Fuarları kapsamında bu sene de sektör ve ülkemiz açısından önemli iş birliklerinin başlayacağına inanıyorum.”

Ahmet ÖZKAYAN

Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü

KONMAK Sektörde kilit role sahip

Makine sektöründe büyük öneme sahip olan 4 farklı fuarın eş zamanlı olarak gerçekleş­tiği Konya Makine Fuarı, Türk makine sektörünün üretim gücünün ve ülke ihracatının artırılmasında kilit bir role sahip.

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen fuarda Ermaksan olarak, en son teknolojiye sahip yerli ve milli ürünlerimizi gururla sergiledik.

Fuar süresince Fiber Lazer Gen 5, Gen 3, Power Bend Pro Abkant, 3x1,5 EPL Plazma XPR 300 ürünleri­mizi ziyaretçilerimizin beğenisine sunduk.

Fuar genel olarak beklentilerimi­zin altında kalsa da KONMAK Fuarı bizim için değerli olduğun­dan bu organizasyonu çok önemsi­yoruz.

Fuar kapsamında Konya Karatay Kaymakamı Sn. Zafer Orhan da standımızı ziyaret ederek bizleri onur­landırdı.

Fuarda %95 yerli ziyaretçimizi ağırladık. Ayrıca Sudan, İran ve Irak bölgelerinden de ziyaretçilerimiz oldu.

Fuarın, sektör ve ülkemiz açısından önemli iş birlik­lerine vesile olmasını umuyorum.

Turan CESUR

Cesurbend Makine YK Başkanı

Yerli ziyaretçiler ağırlıktaydı

Fuarlar, birçok fir­manın bir arada bulunduğu bir or­tama sahip olduğun­dan sektörle ilgili gelişmeleri yakından inceleyebilme şansı bulabi­liyoruz. Rakiplerimizin çalışmalarını, müşteriler ile iletişimleri yerinde göre­rek kendi iş süreçlerimizi iyileştirme ve fark yaratma imkânı yakalayabil­memiz açısından da fuarlar önemlidir. Ayrıca yeni ve kaliteli üretim teknolo­jilerini de fuarda deneyimleme fırsatı elde edebiliyoruz. Böylece ürün ve hiz­metlerimizi geliştirmemize önayak olabilecek yenilikleri daha iyi gözlem­leyip ve iş süreçlerimize entegre ede­rek müşterilerimize daha iyi hizmetler sunabiliyoruz.

Fuar boyunca daha çok yerli ziya­retçi ağırladık. Yabancı ziyaretçilerimi­zin arasında Romanya, Yunanistan, Azerbaycan, Kosova, Cezayir gibi ülke­lerden gelenler vardı.

Fuarda, malafalı boru bükme, profil kıvırma, boru kurtağzı ve boru form makinaları sergiledik. İçlerinde firma­mız için en önemli olan yeni ürünü­müz 5 Eksen CNC boru bükme makinamızdı. Full servo kontrollü ma­kinamız dizayn, hız ve hassasiyet ko­nusunda çok ilgi topladı.

Aytekin KOÇ

Atik Endüstriyel YK Başkanı

Önemli iş birliklerine imza attık

Firma olarak Alman Sieg­mund ve Flaıg te Tür­kiye distribütörlü- ğünü yapıyoruz. KON­MAK Fuarı’nda kay­nak masaları ve yeni nesil mıknatısların ta­nıtımını yaptık. Şu anda insanlar kay­nak yaparken eski sistemleri kullanıyorlar. Bu yüzden de kişiye ba­ğımlı olarak hareket etmek duru­munda kalıyorlar. Ancak bizim ürünlerimizde fikstür, lego mantığıyla çalışabiliyorsunuz. Daha dayanıklı, yeni nesil bu masalarımızın bir diğer özelliği ise çapak tutmaması ve pas­lanma – çizilme yapmaması. KON­MAK Fuarında makine sektörünün temsilcileri olarak ülkemiz açısından önemli iş birliklerine imza attık.

Serkan TURAN

BİEL Makine Genel Müdürü

Anadolu’daki üreticilerle bir araya geldik

KONMAK Fuarı makine sektörü için çok önem arz eden bir fuar olmakla birlikte ma­kinecileri özellikle Anadolu’da bulunan üreticiler ile bir araya getiren özel bir fuar.

Biel Makine olarak fuardan beklentimiz temsil­ciliğini yapmış olduğumuz yüksek teknoloji ve de­neyime sahip Dne Fiber Lazer makinelerimizi, yeni nesil teknolojilerimizi değerli üreticileri­miz ile tanıştırmak ve fikir alışveri­şinde bulunmaktı. Bu hedefimize de büyük ölçüde ulaştığımızı söyleyebilirim.

Fuar boyunca yoğun olarak yerli ziyaretçi ağır­ladık. Rusya bölgesinden gelen az sayıda müşteri vardı.

Fuarda DNE D SOAR 2040 8KW makinenizi ser­giledik.

Ekonomik sarf malzeme tüketimi ile diğer rakip­lerine göre daha farklı bir yol izleyen makinemiz Biel Makine garantisi ve servisi ile Türkiye’de bü­yümeye ve kaliteyi müşterilerimiz ile buluşmaya devam ediyor. Bu doğrultuda karlı bir yatırım, her zaman için kaliteyi uygun fiyata almanın müm­kün olduğunu ve kalitenin sosyal sorumluluk ol­duğunu sözlerime eklemek istiyorum.

Ramazan ÇELİK

MTK Teknik Kaplama YK Başkanı

Alanımızda tek firmaydık

MTK Teknik Kaplama’nın sektö­ründe lider olmasının sebeple­rinden biri de Türkiye genelindeki tüm makine fuarlarına katılmasıdır. Konya’yı çok önemsiyor her yıl katılıyoruz. MTK Teknik Kaplama’nın felsefesi düşüncesi fuarlarda müşteri bulmak, bağlamak asla önceliği değildir; fuarlar iyi bir tanıtım firmayı ön plana çıkarma aracıdır. Geleceğe yatırım ve marka olmak içindir.

Konya Makine Fuarları çok yoğun geçti, yurt dışı firma­ların temsilcileri fuarı ziyaret etti.

MTK Teknik Kaplama olarak yüzde 90 iç piyasaya hitap ettiğimiz için firma­mıza yurt içi ziyaretçi akını vardı. Ayrıca katılımcı olarak fuarda MTK Teknik Kap­lama’dan başka kaplamacı ve yüzey ısıl işlemci yoktu.

Bu da bizi öne çıkaran faktörlerden oldu. Fuar süresince mitrasyon, siyah nitrasyon, oksidasyon, bürüne kaplama ve yüzey sertleştirme tanıtımları yaptık. Nitrasyon oksi­dasyon kimyasalları üretimini de yaptığımız için bu ürün­leri de tanıttık.

Hakan ARDIÇ

Mac Bending Baş Pazarlama Yöneticisi

Vazgeçmeyeceğimiz fuarlar arasında

Her üretici gibi fuarlar bizim de ol­mazsa olmazlarımızdandır. Ken­dimizi ve makinelerimizi potansiyel müşterilerimize en iyi şekilde ifade edebildiğimiz bir ortam olmakla birlikte firma­mız adına marketing çalışmaları adına da ilk sıralarda fuar çalışmaları yer alıyor. Konmak Makine teknolojileri fua­rında yer almamızın en önemli nedenlerinden biri sektörde birçok üretici firmanın olduğu saç işleme makinelerinde yaptığımız yenilikleri ve operatör dostu teknolojik çalışma­larını tanıtmaktır.

Mac Bending olarak fuardan beklentilerimiz, marka bili­nirliğini arttırmak, makinelerimizi hem ülkemiz hem yurt­dışındaki bayi adayları ve son kullanıcıları ile buluşturmaktır. Bu anlamda Konmak fuarı, Türkiye fuarları takvimimizde İstan­bul ve Bursa’dan sonra vazgeçemeyeceği­miz 3. fuar çalışması olarak yer alıyor.

Yerli ve yabancı katılımcıların ilgisinden çok memnunuz, çünkü dünya genelinde diğer üretici firmalarda olmayan yenilik­lere ve servis hizmetlerine sahibiz.

Bu anlamda bu inovasyonlara ihtiyacı olan müşterilerin olduğunu görmekteyiz.

Son kullanıcıların beklentilerinden çok daha fazlasını on­lara sunduğumuzu ifade etmeleri ise paha biçilemez. Kısaca KONMAK fuarı kesinlikle beklentilerimizi karşılayan ve uzun seneler bu çalışmalara imza atmış proje ve üretim eki­bimizi mutlu eden bir fuar olmuştur.

Teknolojileriyle göz doldurdular

Durmazlar Makina: Türkiye’de sektörün lider firmalarından Durmazlar Makina, sac işleme makinaları imalatında küresel üretici konumunda.

Ermaksan: 50 yılı aşkın tecrübesi ile yüksek teknolo­jiye sahip makineler imal eden öncü sanayi kuruluş­larından olan Ermaksan, sektöre yön veriyor.

Şahinler Metal Makina: 1953 yılında Bursa’da kurulan Şa­hinler Metal Makine 70 yıla yaklaşan tecrübesiyle sac iş­leme makinelerinde dünyanın tercih ettiği markalardan.

ERFAB: Makine sektörünün Türkiye ve dünyadaki öncü markalarının temsilcisi ERFAB, en iyi metal işleme maki­nelerini Türkiye’nin güçlü üreticileriyle buluşturuyor.

Isıtan Makina: 1959 yılında kurulan Isıtan Makina, silindir makineleri, kordon makineleri, daire makasları ve sıvama makasları imalatında önde gelen firmalar arasında.

M-Bend Makine: 20 yıllık tecrübesi, metal işleme ala­nında uzman kadrosu ve deneyimiyle Mac Bending mar­kası adı altında sektöre yenilikçi ürünler kazandırıyor.

Cesurbend Makina: 2014 yılında kurulan firma, günü­müzde dünyada kullanılan boru şekillendirme makinaları­nın Türk imalatçısı olarak üretim gerçekleştirmekte.

Atik Endüstriyel Kaynak Teknolojileri: Dünyaca ünlü firma­ların distribütörlüklerini yapan Atik Endüstriyel Kaynak Tek­nolojileri, müşterilerine profesyonel çözümler sunuyor.

Biel Makine: Sektörde 20 yıllık ve fiber lazerde 10 yıllık tec­rübesiyle hizmet veren Biel Makine, doğacak tüm ihtiyaç­lara, tam kapsamlı ürünler ile çözümler sunuyor.

MTK Teknik Kaplama: Bursa’nın en büyük fırınlarına sahip olan MTK Teknik Kaplama, siyah nitrasyon ve oksidasyon pas alma ile yağ alma işlemleri uygulaması yapıyor.

Sağlamlar Punta Kaynak Makina: 1985 yılından bu yana kaynak makinaları imalatı gerçekleştiren Sağlamlar Ma­kina, ürün ve hizmet ilkesiyle faaliyetlerine devam ediyor.

Lothbrog Makine: Lothbrog Makine, 5 binden fazla makine ihracat deneyimi ve 200’den fazla karbon ve fiber lazer tes­limatı ile sac metal işleme teknolojilerinin öncülerinden.

Orh Mek Makina: Fren ve kavrama imalatı yapan Ompi ve döner bağlantı elemanları üreten Girol firmalarının ortaklı­ğında kurulan firma, Orhangazi’de faaliyet gösteriyor.

Zigana Vinç: Bursa’nın yük kaldırma ekipmanları sek­törünün önemli firmalarından olan Zigana Vinç, Ça­lı’daki tesisinde sektöre hizmet veriyor.

Atlas Bağlantı Elemanları: Distribütörü olduğu markalar ile makine endüstrisi için geniş ürün yelpazesi sunmakta.

BMS Bilginoğlu Makine: 1973 yı­lında kurulan BMS Bilginoğlu Ma­kine, sektöre hizmet veriyor.

Reta Otomasyon: 2013 yılında kurulan Reta Otomasyon çeşitli makinelerin imalatını başarıyla gerçekleştirmekte.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51