banner6

KOBİ'ler 'NEFES' Alıyor

KOBİ’ler “NEFES” Alıyor

Gündem 04.05.2020, 21:00 04.05.2020, 21:00
KOBİ'ler 'NEFES' Alıyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde hayata geçirilen yeni Nefes Kredisi’ne ilk etapta 500 milyon TL’ye kadar kaynak sağlıyor. ‘Nefes Kredisi’ desteği, virüs salgını sebebiyle zor günler geçiren KOBİ’lerin umudunu tazeliyor. BTSO üyeleri, KOBİ Finansman Projesi Nefes Kredisini kullanmaya başladı.



BTSO BAŞKANI İBRAHİM BURKAY
Proje devlet, finans sektörü ve iş dünyası işbirliğinin örnek çalışmalarından biri oldu. Nefes Kredisi’ne büyük bir ihtiyaç vardı. Bu krediye en büyük desteği sağlayan Odalardan biri olduk. Yeni Nefes Kredisi ile üyelerimize ilk etapta 500 milyon liraya kadar kredi kullandırmayı amaçlıyoruz. 45 bin üyemizden aldığımız gücü yine üyelerimiz için kullanmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.



DOSABSİAD BAŞKANI NİLÜFER ÇEVİKEL
Ülke olarak birçok gelişmiş ülkeye göre daha hızlı hareket ediliyor ve ekonomik açıdan önemli adımlar atılıyor. KOBİ’ler için açıklanan bu destek, bu dönemde ciddi anlamda nefes aldıracak. Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında daha önce açıklanan ekonomik tedbirler ve ‘yeni nefes kredisi’ desteği, salgın sürecini en az zararla atlatabilmemize olanak sağlayacak.



BOSAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI NURİ KÖRÜSTAN
Bu avantajlı kredinin, yüzde 80'inin hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olması işletmelerimiz açısından çok değerli ve KOBİ’ler için önemli bir fırsat. BTSO’ya da, üyelerine 500 milyon liraya kadar kredi kullanma imkanı sunmasından dolayı teşekkür ediyorum. Daha önce açıklanan vergi ve SGK destekleri başta olmak üzere işletmeler lehine yapılan düzenlemelere ilave olarak bu kredi de firmalarımıza 'hızır' gibi yetişti.

Sayı: 1249 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51