banner6

KOBİ'ler hibe desteği bekliyor

BTSO’nun Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur’un başkanlığında yapılan toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasi, ekonomi ve hukuk seferberliği mesajlarının iş dünyası için umut verici olduğunu belirterek, “Pandemi sonrasında Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar var.

Gündem 30.11.2020, 20:29 30.11.2020, 20:29
KOBİ'ler hibe desteği bekliyor
BTSO’nun Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur’un başkanlığında yapılan toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasi, ekonomi ve hukuk seferberliği mesajlarının iş dünyası için umut verici olduğunu belirterek, “Pandemi sonrasında Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar var. Ülke olarak bu fırsatları değerlendirecek güce ve iradeye sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu mesajlar da bu inancımızı güçlendirdi. Öncelikle kısa ve orta vadede faiz ve enflasyonu düşüş trendine sokmamız lazım. Türk Lirası’na yeniden itibar kazandırılması büyüme hedeflerimizi destekleyecektir. Atılacak reform adımları ile birlikte yeni bir kalkınma dönemi başlatmamız gerekiyor.” dedi.
“Kredi ile işlerin dönmesi
gerçekçi olmaktan çıktı”
Uygulamaya alınan son kısıtlamalardan etkilenen restoran ve kafeler başta olmak üzere turizm, hizmet ve perakende sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin sorunlarının çözümüne ilişkin girişimde de bulunduklarını ifade eden İbrahim Burkay, “Önümüzdeki dönemde mal sahibi-kiracı ilişkileri en büyük problem olarak karşımıza çıkacak. BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimiz bu konuda kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Mecliste bu konuda bir düzenleme yapılması için çalışıyoruz. Faaliyetleri askıya alınan ve geliri tamamen ortadan kalkan işletmelerin ucuz kredilerle değil hibe ile desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kredi ile işlerin dönmesi gerçekçi olmaktan çıktı. Ülke ekonomisine bir yük getirecekse de sosyal barış adına KOBİ’ler ve hizmet sektöründeki esnaflar bu hibeden yararlanmalı” dedi. Burkay, “İstihdam üzerindeki vergi ve prim yükünün hafifletilmesinden ertelenen vergi ve kredi borçlarının yapılandırmasına, biriken KDV alacaklarından yerli ve milli ekonomiyi destekleyecek argümanların harekete geçirilmesine kadar birçok başlıkta oluşturduğumuz talep listesini Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Yeni özendirici önlem ve teşviklerin uygulanması taleplerimizi de aktardık.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51