banner6

'Kalkınma için kadın güçlenmeli'

Dijital olarak gerçekleşen etkinlikte T. C.

Gündem 15.02.2021, 20:35 15.02.2021, 20:35
'Kalkınma için kadın güçlenmeli'
Dijital olarak gerçekleşen etkinlikte T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve T.C. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı Bülent Özcan konuşmalarıyla destek verdi.
Kadın girişimcilerin iletişim ağını güçlendirmek ve yeni pazarlara erişimlerini arttırmak hedefiyle düzenlenen B2B Toplantı ve Sanal Fuarda, her bir dernek için ayrı olarak ayrılan stand alanlarında dernekler faaliyetlerini ziyaretçiler ile paylaşabilecekleri gibi etkinlik kapsamında Dış Ticaret, Kamu Satın Alım Süreçleri, Uluslararası Lojistik, Finansa Erişim gibi bilgilendirici oturumlar yer aldı.
Bakan Pekcan’dan ekosistem vurgusu
Etkinliğin ilk günü ana tema konuşmasını gerçekleştiren T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: “Girişimciliğin, özellikle de kadın girişimciliğin gelişmesini sağlayacak sağlıklı ekosistemleri oluşturmak, devlet, özel sektör ve STK’lar olarak hepimizin ortak sorumluluğudur.
İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı projesinin ülkemizin ihtiyaç duyduğu bu tür ekosistemlerin oluşumuna önemli katkı sağlayacağını değerlendiriyorum” dedi.

Eşit temsil, aktif katılım
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren KAGİDER Başkanı Emine Erdem, “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı projemizin ana hedefleri kadın girişimciler ve kadın girişimci örgütleri arasında bir iletişim ve dayanışma ağı oluşturmak, iş dünyasındaki kadınların gerekli bilgilere ve iş pazarlarına ulaşmalarını ülkemizdeki kadın girişimcilerin, üreticilerin bir platformda toplanması ve bu platformun kamu ve özel sektörün mal ve hizmet alımlarında değerlendirebilecekleri bir kaynak olması.
Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyüme ancak ve ancak kadınların güçlenmesi ve ekonomide, toplumda eşit temsili ve aktif katılımı ile mümkündür.
Hep birlikte bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Etkinlikte konuşan BUİKAD Başkanı Oya Eroğlu da, “KAGİDER koordinatörlüğü BUİKAD ve KAİSDER paydaşlığında 2 yıldır yürüttüğümüz İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı projesi kapsamında da amacımız kadınların iş piyasasında daha etkin rol almaları ve kadın girişimcilerin güçlendirilmesini sağlamak” şeklinde konuştu. KAİSDER Başkanı Göknur Atalay ise, “İş Kadınlarının İletişim Ağı” projesinin iş hayatındaki kadınlar için de bir umut projesi olacağı yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51