banner6

Kalitede değişim

Kalitede değişim

Gündem 17.04.2006, 21:00 17.04.2006, 21:00
Kalitede değişim
Kalitede değişim
Kalite-Başarı Sempozyumu'nda bu yıl 'değişim ve iyi yönetişim' ana temaları üzerinde duruldu. Başarı Ödülü Çimtaşa verildi.4. Kalite ve Başarı Sempozyumu bu yıl da rekor katılımla gerçekleşti. Kalder Bursa Şubesi'nin BUSİAD ile birlikte düzenlediği, Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi ile AIESEC'in de desteklediği 4. Kalite ve Başarı Sempozyumu'nda bu yıl 'değişim ve iyi yönetişim' ana teması üzerinde duruldu.
BUSİAD Başkanı Ali İhsan Yeşilova, iki gün süren sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, değişime ayak uydurmanın hayati olduğuna dikkat çekti. Yeşilova, "Hepimiz şiddetli esen rekabet rüzgarında ayakta kalmak için mücadele ediyoruz. Ayakta kalabilmek, başarabilmek için gelişime ayak uydurmaktan başka çaremiz yok. Eğer bu sürece ayak uyduramazsak, geleceğimiz karanlık" dedi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de, kalite etkinliklerinin Bursa'da sürekli değişim ve yenilenmeyi gündeme getirmesinden memnunluk duyduğunu belirtti. Dünyada bir yandan gelir adaletsizliği, şiddet ve yoksulluğun arttığını, diğer yandan teknolojinin inanılmaz hızla geliştiğini anlatan Sönmez, "Artan belirsizlik, büyüyen ekonomik sıkıntılar... Tablonun çok da iç açıcı olduğu söylenemez. Peki bu tabloya değiştirmek için yapılabilecek bir şey yok mu? Elbette var. Reçetemiz nedir? Yönetim, iletişim, kaynaklar, para ve tabi ki akıl. Paramız olsa da aklımızı kullanmadığımız ya da sahip olduğumuz kaynakları doğru yönetemediğimiz sürece karlılık ve verimlilikten söz edemeyiz" dedi.
KalDer Bursa Şubesi Başkanı Sami Erol ise, artık kalitenin sadece ürün kalitesi olarak anlaşılmaması gerektiği üzerinde durdu. Erol, "Toplam Kalite Yönetimi yalnızca ticari ve kamu kuruluşlarının rekabet gücünü değil, bütün bir toplumun yaşam kalitesini yükseltmek için gerekli" dedi.

Sayı: 519 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51