banner6

Kadın girişimciler dijital zirvede buluştu

Kadın girişimciler dijital zirvede buluştu

Gündem 16.06.2020, 03:00 16.06.2020, 03:00
Kadın girişimciler dijital zirvede buluştu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) tarafından online ortamda düzenlenen ‘Zirvedeki Kadınlar’ buluşması ‘Dijitalde Kadın’ oturumu ile başladı.



Teması “Başarırsın Çünkü Kadınsın” olan ve üç hafta sürecek zirvenin ilk oturumu gerçekleştirildi. ‘Dijital’de Kadın – Dijital Dünyada Kadın Liderliğinin Yükselişi’ konusu ile yapılan oturumda Türkiye’nin yerli teknoloji şirketi Reeder’ın Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral ve ‘TABİT Tarımsal Bilişim ve İletişim Teknolojileri’ ve ‘Tarımsal Pazarlama’ şirketlerinin kurucu ortağı Tülin Akın ilham veren başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştı. TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Saygın’ın moderatörlüğünde düzenlenen zirveye, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan ve KGK İcra Kurulu Üyeleri de katıldı.

Dijitalleşme girişimcilere büyük fırsatlar sunuyor

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş dünyası olarak ortaya çıkacak fırsatlara odaklanacaklarını kaydetti. Özellikle dijital platformların yeni dönemde girişimciler için çok büyük fırsatlar barındıracağına dikkati çeken İbrahim Burkay şöyle devam etti: “Salgın sürecinde işletmelerin sağlık tedbirleriyle birlikte temel önceliği dijital medya, sosyal medya ve e-ticaret oldu. BTSO olarak kadın girişimcilerimizin de çabalarını bu alanlarda yoğunlaştırmalarını bekliyoruz. Böylece daha katma değerli girişimlerin ortaya çıkacağına inanıyoruz.”

TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın, salgınla birlikte iş hayatında dijital teknolojilerin kullanımının artmasıyla zirveyi dijital platformda düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti. Sevgi Saygın, “Bu süreçte sürdürülebilir kalkınma için odaklanılması gereken ana konulardan birinin de kadınların ekonomiye katılımı olması gerektiğini düşünüyoruz. Kadınların ekonomideki varlığını ve gücünü artırabildiğimiz takdirde gelecekte benzer krizlere karşı ekonomimizin de direnci artacaktır.” dedi.

Geleceğin Türkiye’sinin inşasında kadınların çok daha önemli roller üstlenebileceğine inandıklarını ifade eden Saygın, “Zirvedeki Kadınlar etkinliğimizi de bu sebeple düzenliyoruz. Kadınların ekonomideki yerlerinin güçlendirilmesi ve girişimciliğin teşvik edilmesini amaçlayan Zirvemizde girişimciliği çok geniş bir çerçevede ele almayı hedefledik. Yeni dönemde dijital teknolojileri etkin bir şekilde kullanmak, rekabette başarının belirleyicisi olacak” diye konuştu.


Sayı: 1255 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51