banner6

İşte gıda gerçeği

İşte gıda gerçeği BUSİAD, Türk Gıda Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri raporunu kamuoyuna açıkladı. Raporda, Türkiye'nin en büyük istihdam kaynağı olan sektördeki plansızlık ile haksız rekabete yol açan ve halk sağlığını tehlikeye atan kayıt dışılığa dikkat çekildi.

Gündem 26.06.2006, 21:00 26.06.2006, 21:00
İşte gıda gerçeği
İşte gıda gerçeği
BUSİAD, Türk Gıda Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri raporunu kamuoyuna açıkladı. Raporda, Türkiye'nin en büyük istihdam kaynağı olan sektördeki plansızlık ile haksız rekabete yol açan ve halk sağlığını tehlikeye atan kayıt dışılığa dikkat çekildi.
Gıda Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, gıda sektörünün sorunları şöyle sıralandı: "Kayıtdışının yaygınlığı bir yandan haksız rekabete neden olurken, diğer yandan sağlık, hijyen ve kalite ilkelerine uyulmadan yapılan üretimle halk sağlığı tehlikeye atılıyor. Gıda sanayi envanteri ve tarıma dayalı bir coğrafi planımızın olmayışı, sektördeki firmaların yatırım ve ürün çeşidi konularında önlerini görememelerine neden oluyor. KDV oranları ile temel girdi maliyetleri hala yüksek.
Raporun çözüm önerileri bölümünde, Gıda Sanayi Envanterinin tamamlanması gerektiği vurgulandı.
Ayrıca, mevzuatın AB'ye uyumu benimsenirken, tarım topraklarının tarım dışı kullanımının sınırlandırılması üzerinde duruldu.

Sayı: 529 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51