banner6

İş güvenliğinde Türkiye'de bir ilk

İMSİAD (İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği) ortaklığında hazırlanan Bilinçli İşveren Güvenli İnşaat “Conscious Cadre For Construction Safety” isimli projenin bütçesi 138. 950 Euro olarak kabul edildi.

Gündem 14.12.2020, 20:34 14.12.2020, 20:34
İş güvenliğinde Türkiye'de bir ilk
İMSİAD (İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği) ortaklığında hazırlanan Bilinçli İşveren Güvenli İnşaat “Conscious Cadre For Construction Safety” isimli projenin bütçesi 138.950 Euro olarak kabul edildi. Proje ile BUÜ Görükle Kampüsü içerisine yenilikçi eğitim teknolojileri ile donatılmış Dijital Eğitim Merkezi (DİEM) kurulacak.
Proje katılımcılarının kendisini ziyaretinde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BUÜ akademisyenleri tarafından hazırlanan projenin kabul olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. Üniversitede yenilikçi bir eğitim merkezi kuracak olmanın heyecanını hissettiklerini aktaran Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Bu projenin sonuçlarının üst kademe yöneticilerinin güvenlik algısını değiştireceğine inanıyoruz. Bu gelişme aynı zamanda iş kazalarını azaltmasına neden olacak. Böylelikle de ülke genelinde örnek alınacak bir yönetim şekline dönüşecektir” dedi. Projede eş başvuran olarak yer alan İMSİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç ise, projeyle Bursa’da inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği farkındalığının artırılacağını söyledi. Andıç, “Hedefe ulaşabilmek için Bursa Uludağ Üniversitesi ile işbirliği yaparak, İMSİAD üyesi 30 işveren/işveren vekili, 30 şantiye şefi ve 30 ustabaşının güvenlik kültür seviyelerinin ve bilinç düzeylerinin artırılması proje özel hedeflerinden bir tanesidir. Bu hedeflere ulaşabilmek için inşaat sektöründe çalışanların kendilerine rol model olarak seçtikleri başta işveren/işveren vekilleri olmak üzere, karar verici makamda bulunan mühendisler, şantiye şefleri ve ustabaşılarının güvenlik kültür seviyelerinin ve bilinç düzeylerinin artırılması amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51