banner34

banner50

banner6

Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı artışını sürdürüyor

Otomotiv endüstrisinin ardından Türkiye’nin ihracatına en fazla katkıyı veren ve geçen ay yaklaşık 1,8 milyar dolarlık dış satıma imza atan hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün ihracat yükselişi devam ediyor Otomotiv endüstrisinin ardından Türkiye’nin ihracatına en fazla katkıyı veren hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, geçen ay yaklaşık 1,8 milyar dolarlık ihracata imza attı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Uludağ İhracatçı Birlikleri kayıtlarından derlediği verilere göre, hazır giyim ve konfeksiyon sektörü geçen ay 170’ten fazla ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirdi.

Gündem 12.10.2020, 20:50 12.10.2020, 20:50
Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı artışını sürdürüyor
Otomotiv endüstrisinin ardından Türkiye’nin ihracatına en fazla katkıyı veren ve geçen ay yaklaşık 1,8 milyar dolarlık dış satıma imza atan hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün ihracat yükselişi devam ediyor

Otomotiv endüstrisinin ardından Türkiye’nin ihracatına en fazla katkıyı veren hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, geçen ay yaklaşık 1,8 milyar dolarlık ihracata imza attı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Uludağ İhracatçı Birlikleri kayıtlarından derlediği verilere göre, hazır giyim ve konfeksiyon sektörü geçen ay 170’ten fazla ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirdi.

Eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,88’lik artışla 1 milyar 797 milyon 605 bin dolarlık dış satım gerçekleştiren hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, ocak-eylül döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,69 azalışla 12 milyar 123 milyon 141 bin dolarlık ihracat yaptı.

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, geçen ay 2 milyar 605 milyon dolarlık dış satım yapan otomotiv endüstrisinin ardından Türkiye’nin ihracatına en fazla payı olan ikinci sektör oldu.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51