banner6

Gündem AB hibeleri

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) geleneksel hale getirdiği Sinerji Toplantıları online olarak devam ediyor. BALKANTÜRKSİAD online olarak düzenlediği 25’inci Sinerji Toplantısı’nda Büyükelçi ve Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Mehmet Kemal Bozay’ı ağırladı.

Gündem 23.11.2020, 20:15 23.11.2020, 20:15
Gündem AB hibeleri
Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) geleneksel hale getirdiği Sinerji Toplantıları online olarak devam ediyor.

BALKANTÜRKSİAD online olarak düzenlediği 25’inci Sinerji Toplantısı’nda Büyükelçi ve Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Mehmet Kemal Bozay’ı ağırladı. Bozay, Türkiye ve Balkan ülkelerinde yapılacak yatırımlarda Avrupa Topluluğu’nca sağlanacak hibe ve krediler konusunda açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini değerlendirerek başlayan Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, sıkıntıların arkasında güven ve iletişim eksikliği ile birlikte ekonomik çıkarların olduğunu söyledi. Büyükelçi Bozay, “Türkiye olarak haklı davamızın arkasındayız. Bunu da iş dünyamıza uygun ticari ortamı oluşturabilmek için yapıyoruz” dedi. Konuşmasının devamında Türkiye ve Balkan ülkelerinde yapılacak yatırımlarda Avrupa Topluluğu’nca sağlanacak hibe ve krediler konusunda açıklamalarda bulunan Büyükelçi Bozay, Avrupa Birliği yönetimindeki değişim ile birlikte Yeşil Mutabakat Projesi’nin yürürlüğe girdiğini ve yeni standartların uygulanmaya başlanacağını söyledi.

Proje hazırlayanlar hibe alabilecek
Avrupa Birliği’nin yenileşme kapsamında 750 milyar avroluk bütçe oluşturduğunu, Katılım Öncesi Mali Yardım Programı çerçevesinde Türk firmalarının da Avrupa Birliği fonlarından faydalanabileceğini dile getiren Büyükelçi Bozay, “Avrupa Birliğine katılımı sürecinde olan ülkelerden kimler proje hazırlayıp başvuruda bulunursa, uygun görülmesinin ardından onlara destek sağlanacak. Bu nedenle Türk firmalarının Balkan ülkelerindeki şirketlerle birlikte proje hazırlayıp başvurması hibe alma imkanı daha da artacaktır” dedi. 25.’ci Sinerji Toplantısının kapanış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan “2021-2027 döneminde Türkiye’nin sağlayacağı 300 milyar avroluk desteğin karşılığını kat kat fazlasıyla alacağımıza inanıyoruz. Dernek olarak konuyla ilgili bünyemizde bir de birim oluşturacağız” dedi.

 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51