banner34

banner50

banner6

Gıdacılardan ‘kısıtlama’ çağrısı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, tarım ve gıda sanayinde üretimin durmamasını, bu sektörlerin doğal gaz ve elektrik tüketim kısıtlamasından muaf tutulması gerektiğini söyledi.

Gündem 24.01.2022, 23:43
Gıdacılardan ‘kısıtlama’ çağrısı

Yeterli üretim yapılmaması, tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar ve gıda sanayindeki ithale dayalı üretim koşulları nedeniyle gıda fiyatlarındaki artışın toplumun her kesimini rahatsız ettiğini belirten TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Gıda ve tarım sanayinin ulusal güvenlik meselesi olduğu gerçeği ile halkımızın sağlıklı ve yeterli gıdaya erişebilmesi bizlerin temek görevidir. Sanayi tesislerinde doğal gaz ve elektrik tüketiminde kısıtlamaya gidileceği kararı günlük, hatta anlık hizmet vermek durumunda bulunan ve kesintisiz hizmet verilmesi hayati önem taşıyan gıda sektöründe çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getirecektir. Bu nedenle halkımızın en temel hakkı olan sağlıklı ve yeterli gıdaya ulaşabilmek hakkının kesintiye uğramaması için tarım ve gıda sanayi bu karardan muaf tutulmalıdır.”
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51