banner6

Facebook İstasyon Bursa'da açılıyor

Facebook İstasyon Bursa'da açılıyor

Gündem 06.01.2020, 22:00 06.01.2020, 22:00
Facebook İstasyon Bursa'da açılıyor
Facebook'un kişilere topluluk kurma gücü verme ve dünyayı birbirine daha yakın bir yer haline getirme misyonu ile Türkiye'de TOBB ve Habitat Derneği ile birlikte açtığı Facebook İstasyon, Bursa'da Bursa Ticaret Borsası (BTB) işbirliğiyle hayata geçiyor. Projenin koordinasyonunu ve sürdürülebilirliğini üstlendiklerini ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Özmen, "Facebook İstasyon dijital dünyada büyümeye yardımcı önlemli bir merkezi bizlere sunuyor. Genç girişimcilerimiz başta olmak üzere işletmeler, STK'lar, gazeteciler, çiftçiler, dezavantajlı gruplar, her yaştan ve her meslek grubundan herkese yönelik ortak bir çalışma ve bilgi paylaşımı alanı olmayı Facebook İstasyon ile hedefliyoruz dedi.

İMZA TÖRENİ ÖNCESİ İSTANBUL'DA İNCELEME
TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Özmen, Facebook İstasyon'un İstanbul Maslak'taki merkezinde Habitat Başkanı Sezai Hazır ile bir araya gelerek incelemelerde bulundu. Bursa'da, 13 Ocak'ta düzenlenecek imza töreni öncesinde Ekohaber'e özel yaptığı açıklamalarda bulunan TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Özmen, şunları söyledi: "Facebook İstasyon'un bölgesel ayağını oluşturacak bölgesel istasyonun, her yaştan ve her kesimden vatandaşa çok şey katacağına inanıyoruz. Bu istasyonun, bireyler ile işletmelerin bilgi teknolojileri uzmanlığını, kişisel gelişimlerini ve kapasitelerini geliştirerek bilgi toplumuna dönüşüm sürecini hızlandıracaktır.

DİJİTAL DÜNYADA BÜYÜMEYE YARDIMCI
Facebook projesiyle birlikte özellikle genç girişimcilerimize ve KOBİ'lere, e-ticaret nasıl kullanılır, kendilerini ulusal ve uluslararası platformlara nasıl taşıyabilirler, ticaret noktasında markalaşma sürecini nasıl belirleyebilirler, belirledikleri pazarlardaki gümrük mevzuatlarının nasıl inceleyebilirler,  uluslararası e-ihracat alt yapılarına nasıl entegre olabilirler gibi birçok konuda eğitim verilecek. Avrupa ve ABD'de nasıl bir eğitim veriliyorsa Türkiye'de de aynısı veriliyor. Bizler, Facebook'un kendi müfredatın eşzamanlı olarak Bursa'da uygulayacağız. Bu sanayi, ekonomi ve girişimci şehri Bursa'mız adına çok büyük avantaj, çok büyük bir hamle. Facebook İstasyon ile birlikte küresel bir alt yapıya entegre oluyoruz. Bunun beraberinde doğacak  gücün farkındayız.

HİSARCIKLIOĞLU VE MATLI'YA ÖZEL TEŞEKKÜR
Facebook İstasyon ile yarınlarımızın teminatı gençlerimiz ile girişimcilerimizin, kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayarak uluslararası rekabet ortamında ellerini güçlendirmek istiyoruz. Bu noktada bizlere her zaman güçlü desteklerini esirgemeyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere Facebook İstasyon projesinde bizlere sonuna kadar inanan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı'ya genç girişimcilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

EĞİTİM, GİRİŞİMCİLİK VE İSTİHDAM
Sanayinin, ticaretin ve girişimciliğin başkenti Bursa'da, Facebook İstasyon ile eğitim, girişimcilik ve istihdam olmak üzere 3 ana alanda çalışma yapacağız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bursa Genç Girişimciler Kurulu olarak, uzun zamandır planladığımız "Girişimci Evi projemizi bir tık daha yukarı çıkararak Facebook İstasyon ile hayata geçiriyoruz. Bu proje sayesinde, girişimcilerin dijital araçlar yardımıyla satış ve pazarlama yetkinliklerinin geliştirilecek, böylelikle girişimlerinin sınır ötesi müşterilere ulaşmasının da önünü açacağız. Bu hedef doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi ile birlikte odalar ve borsalar, ilgili tüm STK'lar ve genç girişimci toplulukları ve ilgili tüm paydaşlarla birlikte süreci yönetmeyi amaçlıyoruz.

Sayı: 1232 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51