banner6

Ermaksan, yeni 'eklemeli imalat makinesi' üretecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi” programı kapsamında projesi kabul edilen 10 firmadan biri olan Ermaksan firması, 800x800 milimetre eklemeli imalat makinesini yerli imkanlarla üretecek. Ermaksan firması, söz konusu imalat makinesini yerli imkanlarla imal eden dünyanın ikinci firması olacak.

Gündem 08.09.2020, 12:59 08.09.2020, 12:59
Ermaksan, yeni 'eklemeli imalat makinesi' üretecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi” programı kapsamında projesi kabul edilen 10 firmadan biri olan Ermaksan firması, 800x800 milimetre eklemeli imalat makinesini yerli imkanlarla üretecek.

Ermaksan firması, söz konusu imalat makinesini yerli imkanlarla imal eden dünyanın ikinci firması olacak. Program kapsamında destek almaya hak kazanan projelerin, MESS Teknoloji Merkezi ve 40 Fabrika Açılış Töreni’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını anımsatan Özkayan, “Bizim projemiz de desteklenmeye layık görüldü. Proje kapsamında dünyada sadece bir firmanın ürettiği 800x800 milimetre eklemeli imalat makinesini yerli imkanlarla üreteceğiz. Burada büyüklük önemliydi. Bu büyüklükte yapılan bir makinede 800 milimetreye 800 milimetre ebatlarında büyük parçalar print edebileceğiz.” dedi.

Stratejik makineler

Bu makinelerin savunma sanayi ve havacılık sektörüne büyük katkılarının olduğuna dikkati çeken Özkayan, şöyle devam etti: “Bu makineler çok stratejik makineler. Artık günümüzde tasarımlar ve konseptler değişti. Ar-Ge ile mevcut bilinen üretim teknolojileri de değişti. Bildiğimiz CNC ve konvansiyonel makineler yeni yapılara cevap veremiyor. Dolayısıyla özgün ve özgür tasarımlarda mutlaka 3D sistemler gerekli. Eklemeli imalat burada olmazsa olmaz, ön plana çıkıyor. Bu teknolojiyle çok farklı ürünler üretebiliyorsunuz. Mevcut bir yapıyı tek parçalı bir yapıya dönüştürebiliyorsunuz. 300 parçadan oluşan sistemi tek parçada veya seferde üretebiliyorsunuz.”

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51