banner6

Endüstrinin liderleri Almanya’da buluştu

Endüstri teknolojilerinin şovu olarak değerlendirilen Messe Hannover 30 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlendi. Dünyanın en büyük fuarları arasında gösterilen Messe Hannover’e Bursa’dan 10 firma katıldı.

Gündem 06.06.2022, 22:24
Endüstrinin liderleri Almanya’da buluştu

Deutsche Messe AG tarafından Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Messe Hannover, alanında dünyanın önde gelen firmaları ile profesyonel alıcıları bir araya getirdi.

Bu yıl ortak ülke olarak Portekiz’in seçildiği Messe Hannover’a 23 ülkeden 2 bin 500’e yakın firma katılım sağladı. Dünyanın en büyük fuarları arasında gösterilen Messe Hannover, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle firmaları buluşturdu.

İlk olarak 1947 yılında düzenlenen ve bu yıl 75’inci yılını kutlayan fuarda katılımcı firmalar endüstriyel otomasyon, enerji teknolojileri, rüzgar, mobil teknolojiler ve sanayi malzemeleri alanında geliştirdikleri son teknolojileri sergiledi. Fuara Türkiye’den 96 firma, Bursa’dan da 10 firma katılım sağladı.

Endüstrinin liderlerinin buluştuğu dünyaca ünlü Messe Hannover Fuarı’nı Yavuzlar Dişli YKB Yrd. Ser­dar Sağlam, Ekohaber okuyucuları için gezdi, gö­rüntüledi ve değerlendirdi.

Serdar SAĞLAM / Yavuzlar Dişli YKB Yrd

Yavuzlar Dişli olarak 1996 yılında Bursa’da standart zincir dişli imalatıyla ticari hayatımıza başladık. 25 yıllık süreçte özel zincir dişlileri, pinyon dişliler, kremayer dişliler ve birçok özel makine yedek parça imalatı gerçekleştirmekteyiz. Ürünlerimizi şu anda 20 ülkeye ihraç ediyoruz. Hannover Messe dünyanın en büyük fuarlarının başında gelmekte. Firma olarak biz de İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) milli katılımı ile bu fuara 3’üncü defa katılım sağlıyoruz.

Bu yıl düzenlenen fuarda katılımcı ve ziyaretçi sayısı geçen yıllara göre daha az olsa da yine tatmin edici bir fuar geçirdiğimizi söyleyebilirim.

Alper KURTULUŞ / Dorukmak Genel Md. Yrd.

Rot ve rotil grupları imalatına odaklanan firmamız, 2021 yılında taşındığı Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nde 6 bin metrekarelik kapalı alana sahip fabrikasında faaliyetlerini sürdürüyor.

Hannover Messe Fuarı bizim için oldukça verimli geçti. Fuara İTO ile milli katılım sağladık. Farklı ülke ve sektörlerden birçok ziyaretçimiz oldu. Bu anlamda bizim adımıza güzel bir yer seçimi ile bereketli bir fuarı geride bıraktığımızı söyleyebilirim.

Selçuk DURAK / Laspar Proje Yöneticisi

1982 yılında kurulan firmamız Laspar, kauçuk ve metal bileşenli titreşim sönümleyici ve sızdırmazlık elemanları üretimi gerçekleştiriyor. Ürünlerimizi Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika gibi geniş coğrafyalara ihraç ediyoruz. Fuara İTO ile milli katılım sağladık.

Hannover Messe’de ziyaretçi sayısı günlük olarak değişse de ortalama bizleri memnun etti. Almanya’daki fuar, Türkiye’de katıldığımız birçok fuardan daha verimli geçti.

Murat GÜLTEKİN / Pnomek Proje Müdürü

Pnomek olarak kurulduğumuz 2009 yı­lından bugüne basınç, sıcaklık ve ölçüm teknolojileri alanında uzmanlaşma­mıza devam ediyoruz. Yüksek kalite, proses kontrol ve enstrümantasyon konularında dünyanın önde gelen firmaları arasında ol­duğumuzu söyleyebilirim. Hannover Messe’ye bireysel katılım sağladık. Daha ön­ceki yıllarda da birkaç defa bu fuarda yer al­mıştık. Bu yılki fuarın firmamız adına oldukça verimli geçtiğini söyleyebilirim. Bu yüzden Hannover Messe’ye önümüzdeki yıllarda tekrar katılmayı düşünüyoruz.

Sedat BİLGİN / Kuzuflex YKÜ

2000 yılından bu yana teknolojik olarak en gelişmiş tasarımın, geliştirilmesi ve üretimi konusunda sektörün önde gelen firmalarından olan Kuzuflex olarak, oluklu hortum üretiminin yanında, endüstriyel ve yenilikçi çözümleriyle de sanayinin gelişimine katkı sunuyoruz. Hannover Messe’ye 15 yıldır katılıyoruz. Bu yıl da bireysel olarak katılım gerçekleştirdik. Bu anlamda bizim için çok verimli fuar olduğunu söyleyebilirim. Hannover Messe’ye önümüzdeki senelerde de katılmak istiyoruz.

Mustafa DAĞDELEN / Hid-Tek Pazarlama Md.

Sektörümüzde çeyrek asırlık tecrübe­mizle hidrolik, pnomatik, vakum ve otomasyon sistemlerinde kullanılan mal­zemelerin üretimi, ithalatı ve satışı konu­sunda müşterilerimize hizmet veriyoruz. Tescilli WINMAN ve FREEWAY markala­rıyla ürünlerimizi yurt içi ve yurt dışın­daki müşterilerimize ulaştırıyoruz.

Firma olarak Hannover Messe’ye bir­çok defa katıldık. Bu yıl da bireysel bir ka­tılım gerçekleştirdik. Bu yılki fuarda ziya­retçi sayısında bir düşüş olduğunu söyleyebilirim, yine de bizim için verimli bir fuar oldu.

Meriç KÖSEOĞLU / Kavses Kauçuk Genel Md.Yrd.

Kavses olarak 1988 yılından bu yana, başta otomotiv, enerji, beyaz eşya endüstrilerinde ve hidrolik-pnomatik sis­temlerde olmak üzere birçok sektörde kullanılan o-ring, conta, keçe, diyafram gibi teknik kauçuk parça üretimi gerçek­leştiriyoruz. Hannover Messe’ye bu yıl 3’üncü defa katılım sağlıyoruz. Bu sene fuara İTO ile milli katılım sağladık. Önceki senelere göre katılımcı ve ziyaretçide dü­şüş olsa da gelen ziyaretçiler ciddi alıcı­lardı. Birkaç ciddi bağlantı kurduk. Al­manya’daki fuara tekrardan katılmayı düşünüyoruz.

Çisem ÖZEN / Figabara Satış Sorumlusu

Kendi geliştirdiğimiz know-how ile pres kaynaklı üretime 1986 yı­lında başladık. Bugüne geldiğimizde üretimimizin yüzde 79’unu başta Av­rupa ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç ediyoruz. Hanno­ver Messe’ye yıllardır katılıyoruz. Fuar­dan genel olarak memnunuz. Ancak önceki yıllara göre ziyaretçi sayısında bir düşüş gözlemledik. Birçok ülkeden misafirlerimiz oldu. Bu anlamda fuar­dan oldukça mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda da Hannover Messe’ye katıl­mayı düşünüyoruz.

Metin GÜVENİLİR / Kometyay Genel Müdür

Kaliteli ve hassas yay üretimi yapmak amacıyla 1989 yılında kurulan firmamız, Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikasında, endüstrinin tüm kollarına yönelik faaliyetlerini sürdürmekte.

Firma olarak Hannover Messe’ye ilk defa katıldık. Genel izlenimimiz orta düzeyde katılımcı ve ziyaretçi olduğu yönünde. Ancak ziyaretçilerin neredeyse tamamı dolu dolu ve ilerleyen süreçte müşteri olabilecek potansiyele sahipti.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51