banner6

Elektrikli araçta önemli işbirliği

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM ve Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği (TEHAD)  arasında imzalanan protokol ile elektrikli ve hibrit araçlar için işbirliği sağlanacak. BUÜ, BUTGEM ve TEHAD arasında otomotiv tedarik zinciri için yerlileştirme, teknoloji, kapasite ve insan kaynağı geliştirme amaçlarıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Gündem 21.09.2020, 13:11 21.09.2020, 13:11
Elektrikli araçta önemli işbirliği
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM ve Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği (TEHAD)  arasında imzalanan protokol ile elektrikli ve hibrit araçlar için işbirliği sağlanacak. BUÜ, BUTGEM ve TEHAD arasında otomotiv tedarik zinciri için yerlileştirme, teknoloji, kapasite ve insan kaynağı geliştirme amaçlarıyla işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük Binası’nda düzenlenen protokol imza törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BTSO ve BUTGEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, TEHAD Başkanı Berkan Bayram, BUÜ TBMYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, akademisyenler, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

 

Bursa’yı elektrikli araçların eğitim üssü haline getirmek istiyoruz

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Türkiye için çok önemli olan bir protokole imza attık. Bursa’ya bu marka yakışıyor. Bu markaya katkı sağlamak için de Bursa Uludağ Üniversitesi elinden gelen gayreti fazlasıyla gösteriyor. Nasıl ki Türkiye’nin Otomobili için Bursa merkez seçildiyse aynı zamanda bu işin eğitim üssü olacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Bursa otomotiv sektörünün başkenti

BTSO ve BUTGEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Bursa’nın Türkiye’nin vizyonuna yön veren şehirlerden biri olduğunu vurguladı. Ülkedeki ilk otomotiv yatırımlarının da Bursa’da hayata geçtiğini anımsatan Cüneyt Şener, yerli otomobil projesi ile de otomotiv sektöründeki dönüşümün temellerinin Bursa’da atılacağını kaydetti.

TEHAD Başkanı Berkan Bayram da konuşmasında; “Elektrikli ve Hibrit Araç Teknolojisi ilerledikçe bu başlık altında yeni terimler öğrenmeye başladık. Gelecekte yetişecek personelimizin ve eğitimcilerin rolü bu yeni terimler üzerinden ilerleyecek. TEHAD olarak geçmişten gelen birikimimizle elimizden gelen katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51