banner34

banner50

banner6

Ekonomide yeni tedbirler

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, SPK ve TCMB finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik tedbirlerini açıkladı.

Gündem 13.06.2022, 23:00 13.06.2022, 21:08
Ekonomide yeni tedbirler

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşla­rın tasarruflarını Türk lirası cinsi var­lıklarla değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletil­mesi amacıyla, gelire endeksli devlet iç borç­lanma senedi toplama işlemlerinin 15 Haziran’dan itibaren gerçekleştirileceğini bildirdi.

Emtia Pazarı kuruldu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hazine ve Maliye Bakanlığınca alınan kararlar kapsa­mında, Borsa İstanbul nezdinde Emtia Paza­rı’nın kurulduğunu ve altın sertifikası ihracatına ilişkin çalışmalara başlandığı bil­dirildi.

Ayrıca yurt içinde gerçekleştiri­len halka arzlarda yurtdışından fon te­minini özendirmek ve şirketle­rin yurt dışında sermaye piyasası aracı ihracı yoluyla fon temin etmelerini teşvik etmek amacıyla ilgili ihraçlarda SPK tarafından tahsil edilen üc­retlerde indirime gidildi.

Kredi ve kredi kartı ödemelerine düzenleme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Ku­rulu (BDDK) da kredi ve kredi kartları ödeme­lerinde düzenlemeye gitti. Buna göre Kurul, tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırı­nın, kredi tutarı 50 bin liranın üzerine 100 bin liranın altında olan krediler için 24 ay, 100 bin liranın üzerinde olan krediler için 12 olarak belirlenmesine karar verdi. Kurul, limiti 25 bin liranın altında olan kredi kartları için asgari ödeme tutarı­nın dönem borcunun yüzde 20’si; li­miti 25 bin liranın üstünde olan kredi kartları için asgari dönem borcunun yüzde 40’ı olarak belirlenmesine karar verdi. Türkiye Cumhuriyet Merkezi Ban­kası (TCMB) ise Türk lirası cinsinden ticari ni­telikteki nakdi kredilere yüzde 10 düzeyinde uygulanan zorunlu karşılık ora

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51