banner34

banner50

banner6

DOSAB’dan örnek su yatırımı

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) yönetimi, atıksu arıtma tesisiyle entegre çalışan su geri kazanım tesisi kurdu. 176 milyon liralık yatırımla yapılan tesis, arıtılan suyun 4 milyon metreküpünü yeniden üretimi kazandırıyor.

Gündem 13.06.2022, 23:03
DOSAB’dan örnek su yatırımı

DOSAB, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek atıksu arıtma tesisiyle entegre çalışan su geri kazanım tesisini kurdu. Tesisin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy ve bölge sanayicilerinin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

“Firmalarımızın dünyada tercih sebebi olmasını sağlıyoruz”

Açılış töreninde konuşan DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, Paris İklim Anlaşması ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ile birlikte iş dünyasının yeşil dönüşüme uyum sağlamasının gerekli olduğunu söyledi. DOSAB’ın çevreci yatırımlarla yeşil OSB olma yolunda ilerlediği kaydeden Özsoy, “Yatırımlarımız neticesinde bölgemizdeki firmalarımızın dünyada tercih sebebi olmasını sağlıyoruz. Suların atık değil, kaynak olduğu bilinciyle bu yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

Aktaş’tan yol müjdesi

Sanayileşmenin yeşile engel olmadığının al­tını çizen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Hem sanayileşeceğiz hem de çevremizi koruyacağız. DOSAB bu güzel ve önemli projeyle buna öncülük etti. Bunun başka sanayi kuruluş ve kurumlarına örnek ol­masını diliyoruz” diye konuştu. Başkan Aktaş konuşmasında DOSAB’ın yol bağlantısına ka­vuşacağı müjdesini de verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise sanayinin Türkiye’nin gayrisafi milli hasılası içindeki payının önemine vurgu yaptı. Sanayi bölgelerinin Türkiye’nin yüz­ölçümü içinde yüzde 0,4 payı olmasına rağ­men GSYH içindeki payının yüzde 29 olduğuna dikkat çeken Büyükdede, “Şu anda 280 bin hektar sanayi bölgemiz var. Bunu ülke­mizin yüzölçümünün yüzde 1’ine yani 7 bin hektara çıkarmak istiyoruz. Hedefimizi GSYH’imizi ikiye katlayarak, 500 milyar dolar ihracat yapmak” dedi. DOSAB atıksu arıtma te­sisinin açılışı kurdele kesimiyle tamamlandı. Kurdelenin kesilmesinin ardından DOSAB 13. Olağan Mali Genel Kurul yapıldı.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51