banner6

DOSAB farkını gösterdi

DOSAB farkını gösterdi

Gündem 27.04.2020, 21:00 27.04.2020, 21:00
DOSAB farkını gösterdi
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili iş dünyası birçok önlem alıyor, salgının ortaya çıkardığı sorunları en aza indirmek için farklı çalışmalar ve sosyal sorumluluk projeleri yürütüyor. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği de (DOSABSİAD) bu anlamda farkını gösterdi ve üyeleriyle birlikte harekete geçti.



DAR GELİRLİ AİLELERE DESTEK
Koronovirüs salgını nedeniyle DOSAB ve DOSABSİAD ve üyesi iş insanları da, dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiliyor. Salgından korunmak için alınan önlemler çerçevesinde iş insanları, iptal edilen iftar yemeklerini dar gelirli aileler için erzak kolisine dönüştürdü. Çeşitli gıda maddelerinden oluşan koliler Demirtaş Cumhuriyet, Barbaros ve Sakarya ile Osmangazi İsmetiye Mahallelerine Ramazan ayı boyunca belli aralıklarla dağıtılmaya başlandı. Yardımların ilk bölümünü oluşturan koliler, 5 mahalle muhtarına teslim edildi. DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, DOSAB ve DOSABSİAD üyesi iş insanlarıyla birlikte, paylaşımı öğütleyen Ramazan ayının ruhuna göre hareket etme kararı aldıklarını söyledi.



ÇOCUKLARLA 23 NİSAN KLİBİ
DOSABSİAD, korona günlerinde duygu yüklü bir etkinliğe daha imza attı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl coşkuyla kutlayan çocukların, 100.yıl kutlamalarına evden katılacak olmaları Nilüfer Çevikel Başkanlığı’ndaki DOSABSİAD yönetimini harekete geçirdi. Somuncubaba İmam Hatip Ortaokulu Müzik Öğretmeni Pelin Çatakçinler ile birlikte gerçekleştirilen organizasyon, Çatakçinler’in piyanoda çaldığı "Sev Kardeşim" isimli şarkının kaydını, etkinliğe katılan 10 çocuğa video olarak göndermesiyle start aldı. Çocuklar da evde bu şarkıya sözleriyle eşlik etmek suretiyle ayrı ayrı çektikleri videoları yeniden öğretmenlerine gönderdiler. Daha sonra videoların kurgusu yapılınca, ortaya 23 Nisan için tasarlanan çok özel ve özgün bir klip çıktı. DOSABSİAD, klipte yer alan 10 öğrenciyi de tablet ile ödüllendirdi.



DİJİTAL GELİŞMELER
DOSABSİAD Yönetimi de, yönetim kurulu toplantısını BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın da katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirdi. Krizin, teknoloji ve dijital gelişmenin üst düzeyde olduğu bu dönemde yaşanmasının sevindirici olduğunu dile getiren Burkay, yaşanan olumsuzlukların giderilmesi adına gerekli adımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde hükümet tarafından atıldığını belirtti. Burkay, Türkiye'de Covid-19 vakasının görülmesinin ardından hemen kriz masası oluşturduklarını, iş dünyasının sorunlarına çözüm üretme adına, üst düzeyde, ilgili bakanlıklarla temaslarda bulunduklarını aktardı. Bursa'nın bu süreçte ekonomik potansiyeli nedeniyle ön plana çıktığının altını çizen Burkay, "Firmalarımızın koronavirüs sürecini en az hasarla atlatabilmesi için çalışıyoruz. Şu ana kadar 8-10 tane hem finansman hem de vergi anlamında destek paketi açıklandı. Ancak bu paketler uygulamaya geçtiğinde problemler ortaya çıkıyor. Her paket ve teşvikin uygulamasında oluşan sıkıntıları, ilgili kurumlar ve bakanlıklarla görüşerek çözmeye çalışıyoruz. İlk pandemi vakası görüldüğü gibi whatsapp danışma hattı oluşturduk" diye konuştu.



MASKE ÜRETİMİ
Burkay, "3 hafta sokağa çıkma yasağı uygulansın, bu sorun kökten çözülsün" gibi söylemler olduğunu anımsatarak, "Firmalarda enerjinin 1 saniye bile kesilmesi felakete yol açıyor. Ülkenin şartelini 3 hafta indirdiğinizde bunu toparlamak yıllar alır. Buna asla müsaade etmemek lazım" dedi. Bazı işletmelerin üretime başlama taleplerinin olduğun aktaran Burkay, "Maske üretimi ile ilgili yetki, Devlet Malzeme Ofisine devredildi. İşletmeler açıldığında sadece Bursa'nın günlük 1 milyon tek kullanımlık maskeye ihtiyacı olacak. Ayrıca kullanıldıktan sonra bu maskeleri toplamak ve imha etmek de çok zor. O nedenle çoklu kullanıma uygun bez maske üretimi ve firmalara dağıtılması konusunda görüşüyoruz. Şirketlere, bir aylık çalışan başına 3 maske dağıtmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. Türkiye'de Ramazan Bayramı sonrası yavaş yavaş normalleşmeye dönüşün başlayacağını tahmin ettiklerine değinen Burkay, şöyle devam etti: "Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ekonomik anlamda toparlanmanın yaşanacağını tahmin ediyoruz. Ancak önümüzdeki dönemde iş dünyası için pek çok şeyin değişeceğini tahmin ediyorum. Dijitalleşme ve teknoloji daha fazla hayatımıza girecek." DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel de Burkay'a toplantıya katılımından dolayı teşekkür etti. Firmalardan sürekli maske talebi aldıklarının altını çizen Çevikel, "O yüzden maske üretimi çok önemli. Bu konuya büyük bir ciddiyetle eğildiğinizi biliyoruz" ifadelerini kullandı. Burkay, toplantıda kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.






Sayı: 1248 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51